Timisorenii ar fi putut parca gratuit timp de doua luni in oras. De ce nu se va mai intampla acest lucru

Ultima actualizare: 20-01-2014 06:59
timpark

Nemultumiri mari in randul angajatilor Societatii Drumuri Municipale, cea care administreaza in prezent serviciul Timpark. Ei sunt nemultumiti ca timp de doua luni trebuie sa lucreze mai putin, iar remuneratia va fi mai mica in aceasta perioada.

UPDATE: Una dintre propunerile angajatilor a fost ca serviciul de parcare sa fie suspendat timp de doua luni, iar ei sa intre in somaj tehnic. Aceasta propunere a fost respinsa, iar serviciul de parcare va ramane functional in perioada celor doua luni.

------------------------------------------------------

Potrivit sefului serviciului Timpark, Ionel Ursu, conducerea societatii a hotarat ca in perioada 15 ianuarie - 15 martie, angajatii SDM sa lucreze numai sase ore pe zi. In toata aceasta perioada vor primi 75% din salariu.

La inceput, principalii vizati au fost angajatii din domeniul constructiilor ai societatii, insa apoi decizia a fost generalizata si pentru celelalte servicii, inclusiv Timpark, "pentru a nu face discriminari".

Angajatii Timpark sunt nemultumiti pentru ca serviciul de parcare inca functioneaza si au de lucru, spre deosebire ce colegii din domeniul constructiilor. Acestia din urma nu mai au ce lucra pentru ca multe din santierele in care este implicata Societatea Drumuri Municipale au fost inchise in perioada iernii.

Economia pe care o va face Societatea Drumuri Municipale, in cazul in care va ramane aceasta decizie, va fi de 700.000 de lei pe luna. Suma este asa mare pentru ca angajatii vor fi platiti cu 75% din salariu dintr-un fond de ajutor de la Casa Constructorilor.

Societatea Drumuri Municipale a fuzionat la sfarsitul anului trecut cu Administrarea Domeniului Public. Astfel, SDM a preluat si serviciul Timpark. SDM are in total aproximativ 350 de angajati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO