Sistemul de supraveghere a traficului nu va fi implementat in 2013. Ce s-a intamplat cu proiectul
Unul dintre cele mai mari proiecte anuntate la inceputul acestui an in Timisoara, nu va fi implementat in 2013. Este vorba despre sistemul de trafic management si supraveghere video, care valoreaza aproximativ 43 de milioane de lei.
Contractul de finantare a fost semnat la sfarsitul lunii ianuarie, iar reprezentantii primariei trebuiau sa organizeze licitatia pentru demararea proiectului. Acest lucru s-a si intamplat, insa caietul de sarcini a fost scos de mai multe ori din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Potrivit reprezentantilor primariei, firmele care sunt interesate sa realizeze acest sistem au cerut mai multe detalii, iar caietul de sarcini a fost scos din SEAP pentru a fi refacut.
Licitatia a fost reluata in octombrie si ar putea fi gata la sfarsitul acestei luni, in cazul in care nu exista contestatii. Chiar si asa, proiectul nu va demara in 2013. Asta pentru ca suma destinata acestui sistem, prevazuta in bugetul local pentru anul in curs, fost redistribuita, urmand sa fie alocata anul viitor.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Proiectul de trafic management si supraveghere video are o valoare de 43.7 milioane de lei, dintre care 35.1 milioane de lei provin din fonduri nerambursabile.
Acest sistem isi propune sa imbunatateasca traficului rutier si ofere siguranta cetatenilor, prin supraveghere video.
Obiectivele proiectului:
1. Modernizarea si extinderea sistemului de semaforizare pentru o tinta de 134 intersectii, identificate prin Studiul de Trafic;
2. Dotarea intersectiilor si a zonelor identificate cu risc de infractionalitate sau zone rutiere periculoase cu un numar de 230 echipamente noi de supraveghere (camere video);
3. Imbunatatirea conditiilor si cresterea sigurantei rutiere in Municipiul Timisoara;
4. Cresterea sigurantei traficului rutier, datorita unui sistem modern, operativ si totodata discret de supraveghere video metropolitana;
5. Crearea unui Centru de Comanda si Control unic, pentru coordonarea activitatilor de management trafic si supraveghere video care sa raspunda cerintelor viitoare de dezvoltare a Municipiului Timisoara.