94 de camere video vor fi montate in zonele cu risc infractional si zonele centrale ale Timisoarei

Ultima actualizare: 18-02-2013 07:01
camera supraveghere

 Un nou sistem de supraveghere video va fi implementat la Timisoara. Este vorba de un proiect care va primi finantare europeana si care va fi implementat in urmatoarele 15 luni.

 In zonele centrale din Timisoara, precum si in alte zone cu risc infractional, vor fi instalate 94 de camere de supraveghere. Toate acestea vor fi conectate la un panou de control, care va fi monitorizat in permanenta de Politia Locala. Implementarea acestui sistem de supraveghere vizeaza cresterea sigurantei in oras, dar si identificarea mai rapida a persoanelor care sunt implicate in scandaluri sau furt din buzunare.

„In momentul de fata exista camere de supraveghere, insa nu sunt suficiente si nu dispun de un sistem intergat, cu o tehnologie care sa permita utilizarea eficienta a acestor camere de supraveghere. Cele care vor fi instalate acum, vor fi amplasate in pietele publice, zonele centrale si in zona garii”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Proiectul va fi finantat de Uniunea Europeana si valoarea totala a sa se ridica la aproape sapte sute de mii de euro. In Timisoara a mai fost demarat un proiect cu supraveghere video in oras, insa doar in intersectii.

„Big Brother” in Timisoara. Camerele de supraveghere vor impanzi principalele artere de circulatie

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO