“ShoeBox”, proiectul inedit adoptat din strainatate si care aduce zambete pe chipul copiilor saraci

Dată publicare: 28-11-2013 11:16
Dată actualizare: 01-12-2013 07:27


copil, shoebox

O campanie care a facut fericiti sute de mii de copii, in strainatate, este adoptata si la Timisoara. Studentii de la Universitatea de Vest s-au alaturat proiectului “ShoeBox”, pentru a ajuta copiii care provin din familii defavorizate.

“ShoeBox” este o initiativa care presupune oferirea cadourilor de sarbatori, impachetate in cutii de pantofi, unor copii pe a caror chipuri se gasesc, rareori, zambete.

Este vorba despre acei copii care provin din familii dezorganizate sau care au o situatie materiala precara, acei copii la care Mos Craciun nu ajunge intotdeauna sau chiar deloc.

Daca deschidem bine ochii o sa gasim la fiecare colt de strada un copil sau un adolescent singur, flamand, infrigurat si parasit. Nu salvam lumea cu o cutie de pantofi umpluta cu dulciuri si alte chestii, dar ne vom invata, in timp, sa ne gandim la ceea ce avem si nu la ceea ce ne mai dorim. Vom invata sa punem pret pe perna unde ne odihnim capul seara si pe fularul de la gat. Vom invata sa radem vietii in fata si sa apucam cu amandoua mainile de viitorul nostru”, au transmis reprezentantii Organizatiei Studentilor din Universitatea de Vest.

Astfel, studentii de la OSUT au anuntat, prin intermediul unor afise postate in in toata Universitatea de Vest, ca oricine doreste sa faca o fapta buna in preajma sarbatorilor de iarna, poate aduce o cutie de pantofi umpluta cu orice ar putea aduce zambetul pe chipul unui copil care ar deschide-o: de la dulciuri, pana la hainute, jucarii sau chiar rechizite.

Gerlinde Iuhasz , purtator de cuvant OSUT: “Studentii acum se intereseaza ce ar putea sa aduca. Am vorbit si cu cei de la Protectia Copilului sa ne ajute sa gasim copii care chiar au nevoie ajutor, ne gandim sa vorbim si cu cei de la primarie pentru ca au o situatie mult mai clara si cu cei care au nevoie sa fie ajutati. De asemenea, ne-am gandit sa includem si copiii care sunt de langa Timisoara, de la sate pentru ca stim ca acolo sunt cele mai mari probleme”.

In aceasta initiativa sunt invitati sa se implice nu doar studentii, ci si alte persoane care vor sa faca o fapta buna, de Craciun. Toate cutiile de pantofi pot fi aduse la standurile din holul Universitatii de Vest si la parterul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor, pana in 13 decembrie. Beneficiarii cadourilor vor fi fete si baieti cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani.

Pentru ca totul sa se desfasoare conform regulilor membrilor OSUT, cei care se vor implica in aceasta campanie sunt rugati sa nu lipeasca capacele pe cutii, intrucat acestea vor fi lipite in momentul in care vor fi aduse la UVT, atunci cand vor fi puse si etichetele speciale cu varsta si sexul copilului pentru care este pregatita fiecare cutie in parte.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO