Interzis sau nu? Semnele de circulatie inca restrictioneaza accesul biciclistilor in Piata Victoriei

Dată publicare: 28-11-2013 09:29
Dată actualizare: 01-12-2013 07:27


acces interzis biciclisti

 Oficial, de aproape o luna, biciclistii pot sa se plimbe in voie prin centrul Timisoarei. Totusi, indicatoarele de circulatie de la intrarea in Piata Victoriei si de pe strada Alba Iulia arata cu totul altceva.

 In vara acestui an, accesul biciclistilor a fost interzis in perioada 1 mai – 31 octombrie, intre orele 18:00 – 22:00. Chiar daca accesul biciclistilor era restrictionat, a trecut mai mult de o saptamana pana cand au fost montate si indicatoarele care sa specifice acest lucru. Acum interdictia nu mai este valabila, insa indicatoarele inca sunt acolo si arata ca, intre orele 18:00 si 22:00 nu se poate circula cu bicicleta.

Potrivit reprezentantilor primariei, indicatoarele vor ramane la locul lor.

Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: “Probabil vom mai pune un indicator in care sa scrie si data in care este accesul interzis. Nu putem sa le dam jos si apoi sa le punem din nou”.

Pedalatul in centrul Timisoarei urmeaza sa fie interzis din nou in 1 mai 2014, conform unei Hotarari de Consiliu Local, adoptata in aceasta vara.

Biciclistii care nu au inteles ca nu au voie sa circule pe doua roti prin centrul Timisoarei in perioada impusa de primarie nu au fost iertati de Politia Locala. In prima faza au primit avertismente, iar daca oamenii legii i-au prins si a doua oara mergand pe bicicleta in Piata Victoriei sau pe strada Alba-Iulia, i-au amendat.

In total, sapte timisoreni au primit amenzi cuprinse intre 100 si 200 de lei pentru ca nu au respectat legea. De asemenea, au fost acordate si 198 de avertismente.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO