In decembrie, calatoriile cu mijloacele de transport in comun ar putea fi gratuite, la Timisoara

Dată publicare: 27-11-2013 15:14
Dată actualizare: 30-11-2013 01:11


prima zapada,Timisoara

 Mos Craciun ar putea veni mai devreme pentru timisorenii care circula cu mijloacele de transport in comun. Primarul Nicolae Robu vrea sa acorde, in luna decembrie, gratuitate totala pe autobuze, troleibuze si tramvaie.

 Acest lucru s-ar putea intampla pentru ca in oras au loc mai multe lucrari de infrastructura, iar traficul este dat peste cap. De asemenea, aceasta decizie ar putea incuraja mersul cu mijloacele de transport in comun si multi dintre timisoreni si-ar lasa masinile acasa, iar traficul nu va mai fi aglomerat.

Totusi, aceasta propunere a primarului Timisoarei mai trebuie sa treaca si de votul Consiliului Local, care se va reuni saptamana viitoare, chiar la inceputul lunii decembrie.

In cazul in care o parte dintre cetateni si-au facut deja abonament pentru luna decembrie, ei ar putea primi gratuitate pe luna ianuarie. Daca propunerea va trece de votul consilierilor locali, Primaria ar urma sa plateasca catre Regia Autonoma de Transport Timisoara aproximativ trei milioane de lei in plus.

De asemenea, daca aceasta initiativa va avea success in randul cetatenilor, gratuitatea ar putea fi extinsa si in lunile anului 2014.

Astazi, Nicolae Robu a mai anuntat ca a dat dispozitii ca numarul de mijloace de transport in comun care circula prin oras, sa fie suplimentat.

Citeste si:

Tara care a acumulat mai multi bani decat poate cheltui. Fondul suveran a ajuns la 800 miliarde de dolari

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO