"Ritm, viata, dragoste, impacare". Incepe primul Festival de dans Contemporan organizat in Timisoara

Ultima actualizare: 13-06-2013 06:56
dans contemporan

In perioada 10-15 iunie, va avea loc primul festival de dans contemporan organizat la Timisoara. Este vorba de festivalul conTEMPO, care va aduce sub aceeasi umbrela spectacole, filme, expozitii de fotografie si ateliere de dans.

Ritm, viata, dragoste, lupta, impacare… atingere, neatingere, libertate, gingasie, violenta… emotie, frumusete, indiferenta, tristete, disperare, bucurie – nu exista nimic, ce sa nu existe in arta dansului contemporan. Pornind de la aceasta idee a luat nastere conTEMPO, primul Festival de dans contemporan de la Timisoara”, si-au descris organizatorii evenimentul.

Festivalul va incepe cu unul dintre cele mai recente spectacole ale Teatrului Odeon din Bucuresti: Saraiman. Acesta este un spectacol de dans contemporan si stand-up comedy, conceput de Razvan Mazilu, iar invitatul special este Dan Badea. Cel din urma va face stand-up comedy, pe fundalul muzicii lautaresti. Evenimentul va avea loc luni, 10 iunie, la ora 19 in sala multifunctionala a Consiliului Judetean Timis.

A doua zi de festival va fi continuata cu o expozitie de fotografie a Arhivei de dans din Koln si Goethe-Institut. Aceasta va avea loc in mansard Bastionului Theresia, de la ora 19:00. Expozitia prezinta o selectie de lucrari a unor fotografi de dans si artisti plastici din Germania si privirea lor asupra dansului si a miscarii.

Zilele de miercuri si joi sunt dedicate filmului de dans: in cele doua seri, in Piata Unirii, vor fi prezentate pe rand filmele Blush si Pina, ambele fiind difuzate de la ora 22:00.

Festivalul se incheie in seara de sambata, 15 iunie, cu instalatia de dans timeGaps a trupei de dans IPtanz din Koln. Prima din seria tanzSTOPP, instalatia timeGaps abordeaza ideea de asteptare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO