Religia si cultura, mai presus de sanatate.Unde se duc cei mai multi bani din bugetul judetului

31-01-2012 15:48


Scala din Milano

Cheltuielile de dezvoltare aprobate de membrii consiliului judetean pentru anul 2012, sunt repartizate pe domenii. In Timis, mai multi bani merg catre cultura si religie decat la sanatate.

Peste 12 milioane de lei sunt alocati din bugetul consiliului judetean pentru domeniile Cultura, Recreere si Religie. Sanatatea primeste o suma ce de abia trece de 6 milioane de lei.

35.000 de lei sunt alocati pentru reamenajarea monumentului Lagarul de prizonieri din Timisoara. Inca 27.000 de lei se duc catre cumpararea unei machete functionale, o replica a elicopterului lui Traian Vuia.

Muzeul Satului Banatean se afla pe lista cheltuielilor de investitii cu suma de aproape 7 milioane de lei. Bani din bugetul judetului se duc si catre Centrul de Cultura Si Arta, Teatrul pentru Copii si Tineri Merlin si Biblioteca Judeteana.

In suma alocata pentru sanatate, de 6,198 milioane de lei, se urmareste finalizarea modernizarii Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva II cu suma de 450.000 de lei, urmata de investitii noi de 5 milioane de lei pentru exinderea unui corp la Clinic Austria si reabilitarea termica a Spitalului Judetean, precum si deschiderea unui centru de terapie genica si celulara in tratamentul cancerului, proiect cu finantare europeana, la care consiliul judetean contribuie cu 100.000 de lei.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO