Ramasite ale zidurilor Bastionului Carol din 1730, descoperite in curtea Facultatii de Arte

Ultima actualizare: 25-08-2012 08:03
vestigii arheologice

Vestigiile arheologice au fost descoperite de muncitori. Terenul a apartinut unei foste unitati militare si urmeaza sa fie ocupat de Facultatea de Muzica.

Descoperirea a fost facuta de cei care sapau fundatia pentru viitorul sediu al facultatii. Vestigiile reprezinta ramasitele zidurilor Bastionului Carol din anul 1730. Se pare ca zidurile au o grosime de 4-5 metri si 3 metri adancime, intinse pe o suprafata de 100 de metri patrati.

“Zidurile au fost descoperite in urma unor lucrari de reabilitare a actualei cladiri, care va fi ocupata de Facultatea de Muzica”, a spus Alex Flutur, arheolog de la Muzeul Banatului.

Imediat au venit si propunerile. Arheologul a venit cu ideea ca zidurile sa fie incorporate intr-o podea de sticla. Si decanul Facultatii de Muzica este incantat de idee. “Personal, am un mare interes pentru istorie, in special pentru cea a Timisoarei. Sunt lucruri de patrimoniu si nu avem niciun motiv ca ele sa nu fie aratate. In plus, strainii care vin la noi in Vest cunosc amanunte doar despre Transilvania si manastirile Moldovei. Din punct de vedere touristic, zona de Vest nu este suficient promovata”, a spus Walter Kindl.

Lucrarile la cladire au demarat in urma cu patru ani. Acolo va fi reabilitata fosta unitate militara, pentru a fi mutata Facultatea de Muzica. Acesteia i se vor adauga inca doua sali de spectacole, una care va servi viitorilor actori, iar alta muzicienilor.

In acest moment, lucrarile stationeaza din cauza conditiilor meteo.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO