Prima prelevare de organe din 2012. Organele unui tanar in moarte cerebrala vor salva patru vieti

Ultima actualizare: 10-06-2012 21:41

Interventia a inceput in aceasta dimineata, in jurul orei 8. La ea participa specialisti din Timisoara, alaturi de echipe din Bucuresti, Cluj si Targu-Mures.

Donatorul, un tanar in varsta de 19 ani, a ajuns in stare grava la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara, in urma unui accident rutier petrecut in Hunedoara. Pe 14 ianuarie, baiatul se afla la volanul unui autoturism marca BMW, iar in localitatea Pestisul Mic a intrat cu masina intr-un copac. Trei dintre tinerii care erau cu el in masina au fost raniti usor, un alt pasager a ajuns la spital in Hunedoara, iar soferul, in coma de gradul III, la Spitalul Judetean Timisoara.

Ieri, medicii timisoreni au declarat moartea cerebrala a tanarului, iar familia si-a dat acordul pentru prelevarea de organe, dand astfel speranta la viata unor pacienti pentru care singura sansa este un transplant.

Familia si-a dat acordul pentru prelevarea ficatului, rinichilor si cordului. Ficatul va fi prelevat si preluat de echipa de medici din Bucuresti, rinichii de cea din Cluj, iar cordul de echipa de la Targu-Mures”, a declarat Dan Ilincariu, coordonator transplant SCJUT.

Numai anul trecut, la Spitalul Judetean din Timisoara au fost facute 20 de operatii de la pacienti aflati in moarte cerebrala.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!