Prima prelevare de organe din 2012. Organele unui tanar in moarte cerebrala vor salva patru vieti

17-01-2012 09:18


Interventia a inceput in aceasta dimineata, in jurul orei 8. La ea participa specialisti din Timisoara, alaturi de echipe din Bucuresti, Cluj si Targu-Mures.

Donatorul, un tanar in varsta de 19 ani, a ajuns in stare grava la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara, in urma unui accident rutier petrecut in Hunedoara. Pe 14 ianuarie, baiatul se afla la volanul unui autoturism marca BMW, iar in localitatea Pestisul Mic a intrat cu masina intr-un copac. Trei dintre tinerii care erau cu el in masina au fost raniti usor, un alt pasager a ajuns la spital in Hunedoara, iar soferul, in coma de gradul III, la Spitalul Judetean Timisoara.

Ieri, medicii timisoreni au declarat moartea cerebrala a tanarului, iar familia si-a dat acordul pentru prelevarea de organe, dand astfel speranta la viata unor pacienti pentru care singura sansa este un transplant.

Familia si-a dat acordul pentru prelevarea ficatului, rinichilor si cordului. Ficatul va fi prelevat si preluat de echipa de medici din Bucuresti, rinichii de cea din Cluj, iar cordul de echipa de la Targu-Mures”, a declarat Dan Ilincariu, coordonator transplant SCJUT.

Numai anul trecut, la Spitalul Judetean din Timisoara au fost facute 20 de operatii de la pacienti aflati in moarte cerebrala.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO