Presiune mica, nemultumiri mari. Explicatia Aquatim: instalatii nepotrivite pentru centrale termice

29-12-2011 10:33


apa

Sesizările timişorenilor legate de faptul că presiunea apei reci de la ultimul nivel al blocurilor cu patru etaje nu este suficientă pentru funcţionarea centralelor de încălzire de apartament s-au înmulţit în ultima perioadă.

Mulţi proprietari de apartamente de bloc şi-au montat centrale termice, renunţând la soluţia tehnică existentă a instalaţiilor interioare de încălzire şi apă caldă ale clădirii.
Reprezentanţii Aquatim au declarat ca funcţionarea normală a centralelor de apartament este condiţionată de existenţa în apartamentele respective a instalaţiilor ce pot asigura valori minime ale parametrilor electrici, ale combustibilului folosit şi ale presiunii apei reci, specificate în cartea tehnică a centralei achiziţionate.

“Instalaţiile interioare existente de apă potabilă şi de apă caldă au fost dimensionate astfel încât să asigure presiunea şi debitul de apă necesare pentru funcţionarea dotărilor standard ale apartamentelor - lavoar, spălător de vase, WC, duş şi cadă de baie. Centralele de apartament nu au fost incluse în dotarea minimă a clădirilor. Consumul de apă caldă preparată local prin centrala termică de apartament este preluat din branşamentul şi instalaţiile existente de apă rece, care nu au fost dimensionate pentru aceste noi debite, ducând la dezechilibrarea alimentării cu apă a întregului ansamblu de locuinţe”, a declarat Nicolae Ghelsingher, director ethnic Aquatim.

Aquatim recomandă clienţilor care intenţionează să-şi monteze centrale termice de apartament să facă reproiectarea instalaţiilor interioare şi a branşamentului de apă rece, pentru adoptarea unei soluţii tehnice care poate asigura funcţionarea adecvată a centralelor. În general, aceasta se poate realiza prin schimbarea coloanei de alimentare cu apă şi montarea unui rezervor cu nivel liber şi a unei instalaţii de ridicare a presiunii pe distribuţia din subsolul clădirii.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO