Se intampla in Romania. Cum au reusit niste muncitori sa-i faca pe enoriasi sa se inchine catre Apus

Ultima actualizare: 04-11-2012 21:25

O biserica din lemn masiv de stejar a fost construita la Galati, exact pe dos. In loc sa aiba altarul spre rasarit, cum e regula ortodoxa, il avea orientat spre N-V, iar preotul si enoriasii ar fi trebuit sa se inchine aiurea.

Pentru ca demontarea edificiului de 40 de tone ar fi fost dificila, constructorii au decis sa o roteasca aproape cu 180 de grade.

Biserica a fost ridicata aici din 2008, dar din cauza pozitiei anapoda, nu s-au putut tine slujbe pana acum. E clar ca cine a turnat temelia nu a avut busola cu el.

Astfel, constructorul a fost nevoit sa roteasca biserica in pozitia cuvenita si, din fericire, n-a cerut nicio plata pentru asta. N-a fost deloc usor, pentru ca lacasul trebuia invartit cu aproape 180 de grade. Cladirea a fost ridicata cu niste cricuri si sub ea a fost pus un imens cadru metalic, manevrat cu ajutorul unor scripeti.

In sfarsit, credinciosii au respirat usurati. Nu se stie nici pana acum cine este vinovat de amplasarea gresita a bisericii. Preotul a refuzat sa explice daca a fost o greseala de proiectare, iar constructorul a facut si el, se pare, legamantul tacerii.

In concluzie, totul e bine cand se termina cu bine. Iar slujba de Craciun se va tine aici fara probleme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO