Inca o idee inedita a politicienilor timisoreni: mutarea dezbaterilor publice in mediul virtual

12-04-2013 14:24


online

Propunerea ca dezbaterile publice sa aiba loc in mediul virtual nu mai este doar o idee a primarului Timisoarei. Astazi,senatorul Petru Ehegartner a anuntat ca a depus un proiect in Parlament pentru a amenda legea 52/2003 privind transparenta decizionala

 Propunerea ca dezbaterile publice sa aiba loc in mediul virtual nu mai este doar o idee a primarului Timisoarei. Astazi,senatorulPetru Ehegartner a anuntat ca a depus un proiect in Parlament pentru a amenda legea 52/2003 privind transparenta decizionala

 Prin acest Proiect de Hotarare, deputatul doreste ca dezbaterile publice sa poata avea loc si in mediul virtual, pe site-ul institutiei care doreste sa organizeze o dezbatere publica. Textul proiectului a fost scris deja si depus la Camera Deputatilor, va fi discutat in Parlament in urmatoarele 30 de zile, apoi supus votului.

„Dezbaterile publice pe internet ar fi mult mai operative si mai solicitante. Dupa incheierea lor se pot trage concluzii concludente, care ar putea fi de un real folos. De multe ori cand se organizeaza dezbateri publice nu se pot trage concluzii pentru ca sunt interventii strict personale. De altfel, in ultimii ani in multe dezbateri s-a creat un adevarat scandal public”, a declarat senatorul Petru Ehegartner.

Fiind un impatimit al retelelor de socializare, primarul Timisoarei, Nicolae Robu isi doreste ca aceste dezbateri sa poata fi realizate si pe... Facebook. „Si Facebook-ul poate fi site-ul unei institutii. Sa fie o dezbatere in acord cu legea, si pagina de Facebook, si forumul, si blogurile, pot fi site-uri ale institutiei, daca sunt administrate de institutie. Evident, nu se pot face dezbateri pe conturi de persoana fizica”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Aceasta este a doua initiativa inedita venita din partea unui politician din Timis. In urma cu doua zile, deputatul Alin Popoviciu a anuntat ca a depus un Proiect de Hotarare in Parlament, prin care se interzice vanzarea de bauturi carbogazoase minorilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO