Ideea metroului, discutata cu timisorenii. Cand vor avea loc dezbaterile Planului Urbanistic General

24-06-2013 12:10


dezbatere Primaria Timisoara

Specialistii din cadrul Primariei Timisoara au finalizat proiectul noului Plan Urbanistic General, iar de maine acesta va intra in dezbaterea publica.

In aceasta saptamana vor avea loc patru dezbateri publice ale Planului Urbanistic General. Orice cetatean poate sa participe la dezbaterea, insa, mai intai, trebuie sa trimita o solicitare in scris cu datele de contact, dar si punctul de vedere in scris, pe adresa de email arhitect.sef@primariatm.ro.

Programul dezbaterilor publice:

• 25 iunie – zona NE , la nord de Canalul Bega si la est de Calea Aradului;
• 26 iunie – zona SE, la sud de Canalul Bega si la est de Calea Martirilor;
• 27 iunie – zona SV, la sud de Canalul Bega si la vest de Calea Martirilor;
• 28 iunie – zona NV, la nord de Canalul Bega si la vest de Calea Aradului.

Participantii sunt invitati sa vina cu 30 de minute inaintea inceperii dezbaterii, pentru a se inregistra la secretariatul de organizare. Vorbitorii vor fi invitati la microfon, in ordinea inscrierii si transmiterii punctelor de vedere scrise. Timpul maxim acordat pentru fiecare interventie este de cinci minute.

Una dintre cele controversate idei ale noului PUG o reprezinta mutarea liniilor de cale ferata in subteran. In momentul in care se va intampla acest lucru, Timisoara ar putea avea mijloace de transport in comun de tip metrou, si un bulevard de opt kilometric lungime si 60 de metri latime.

Informatii suplimentare privind desfasurarea dezbaterilor publice pot fi obtinute la 0256/433411 sau 0256/408435.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO