Horia Colibasanu si Peter Hamor si-au reluat ascensiunea catre cel mai inalt varf din lume, Everest

21-05-2014 15:12


Colibasanu,expeditie

 Horia Colibasanu si Peter Hamor si-au reluat miercuri, 21 mai, ascensiunea catre Muntele Everest (8.848m), fara butelii cu oxigen si fara serpasi.

 “Urcam Everestul cu respectul care i se cuvine celui mai mare munte din lume – curat, cu fortele noastre psihice si fizice, atata timp cat ii vom putea duce pe piept toata greutatea”, a transmis alpinistul roman, Horia Colibasanu.

Horia si slovacul Peter Hamor urca astazi, din nou, spre tabara avansata (6.400m) a Muntelui Everest, fata nordica Tibet. Ei isi reiau, astfel, ascensiunea inceputa pe 14 mai. Echipa romano-slovaca avansase cu bine pana la North Col (7.035m), dar a fost nevoita sa coboare, din cauza vantului puternic, care a suflat si cu 100km/ora.

“Nici la aceasta ora nu avem fereastra sigura pentru varf. Vantul e prea puternic pentru noi, cei care urcam fara butelii cu oxigen. Insa incercam tot ce putem“, a transmis Horia Colibasanu.

Horia Colibasanu a mai spus ca atat el cat si alpinistul slovac care il insoteste, Peter, se simt foarte bine. Saptamana trecuta, starea lor de sanatate se deteriorase din cauza expunerii indelungate la altitudine extrema si a oboselii acumulate in urma asaltului, cu succes, a varfului Shisha Pangma (8.027m), pe 30 aprilie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO