Horia Colibasanu se pregateste de expeditia pe Everest. Vrea sa cucereasca varful cu propriile forte fizice si psihice

Ultima actualizare: 24-02-2014 07:06
everest

 Alpinistul roman cu cele mai bune performante la altitudine extrema va plec, in a doua jumatate a lunii martie, in expeditie spre Muntele Everest (8.484 m), cel mai inalt din lume.

 Expeditia pe Varful Everest se va desfasura in perioada martie-mai 2014. Horia Colibasanu vrea sa cucereasca varful cu propriile forte fizice si psihice, adica fara oxigen suplimentar si fara ajutorul serpasilor, in stilul expeditiilor clasice.

Reusita alpinistului de a cuceri Everestul in acest mod ar insemna o a sasea premiera a sa, pentru Romania.

Horia va face echipa cu slovacul Peter Hámor (cu zece varfuri de 8.000m in palmares), unul dintre cei mai buni alpinisti din lume la ora actuala. Cei doi vor aborda Vf. Everest pe ruta nordica, prin Tibet (China).

“In 2004, plecam spre temutul si mortalul K2, din Pakistan, cu echipament imprumutat si cu o manusa plina cu cateva mii de dolari. Un om care ma vazuse o singura data si care era constient ca aveam zero experienta la 8.000 m, mi-a trimis acei bani intr-o manusa de munte, o suma enorma pentru acele vremuri, pariind pe mine. Asa a fost posibila povestea de succes K2, neegalata nici acum in România. Asa s-a nascut, apoi, povestea celor cinci premiere pe care le-am adus Romaniei”, a transmis Horia Colibasanu.

Horia Colibasanu are 37 de ani si este medic stomatolog, fiind singurul roman care a escaladat varfurile Annapurna, K2 si Dhaulagiri, trei din topul celor mai periculoase cinci varfuri de 8.000 m, dupa rata de mortalitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO