Furtul de biciclete, o problema fara sfarsit. Cum incearca bikerii sa opreasca acest fenomen
Pasionatii mersului pe doua roti se straduiesc sa isi cumpere biciclete de marca pentru care platesc preturi considerabile. “Bijuteriile” pe doua roti ii atrag ca un magnet pe hotii care pun mana rapid pe bicicletele lasate nesupravegheate de proprietari.
Fenomenul nu e de azi, de ieri. Zilnic, zeci de tineri reclama furtul bicicletelor. Reactia imediata este cel mai eficient lucru pentru a-ti recupera obiectul pierdut. Multi se gandesc sa reclame furtul la politie, insa de putine ori deznodamantul este unul fericit. De cele mai multe ori, hotul reuseste in scurt timp sa vanda bicicleta unui client care nu stie ca se pricopseste cu un obiect furat si astfel bicicleta isi pierde urma.
Numai in ultimul an, la Inspectoratul Judetean de Politie Timis, au fost reclamate 395 de furturi de biciclete. Dintre acestea, numai 154 au fost recuperate, adica mai putin de jumatate. 23 de autori ai furturilor au fost identificati de politisti, cinci retinuti si doar un hot arestat. “Cele mai multe furturi au fost reclamate in zona Girocului din Timisoara”, a declarat Madalina Mezdrea, purtatorul de cuvant al IPJ Timis.
Cum se fura o bicicleta din fata Universitatii de Vest din Timisoara
Satui sa astepte dupa un raspuns pozitiv, multi pagubiti s-au reunit in grupuri pe retelele de socializare in speranta ca, daca vor da sfoara in tara isi vor recupera in cele din urma bicicleta.
Sambata, la Timisoara, o echipa sportiva de biciclisti amatori, va organiza un protest impotriva furturilor de biciclete. “Daca esti biciclist si nu vrei sa iti mai faci griji ca iti va fi furata bicicleta atunci este timpul sa faci ceva. Vino sambata, 10 noiembrie, la ora 11:00 in fata Operei din Timisoara si adu cu tine pancarte cu mesaje importiva furturilor de biciclete”. Acesta este indemnul comunitatii de bikeri, adresat tuturor pasionatilor sportului pe doua roti.