Dragoste cu… nabadai. Ursuletii de la ZOO trebuie mutati, pentru ca parintii lor sa se imperecheze

Ultima actualizare: 09-03-2013 07:03
ursuleti

 Cei trei pui de urs care traiesc la Gradina Zoologica din Timisoara vor parasi orasul in perioada urmatoare. Asta pentru ca parintii lor trebuie sa se… imperecheze.

 In momentul de fata, la Gradina Zoologica sunt trei ursi adulti si trei pui, care au aproape doi ani de viata. Acestia din urma vor fi mutati la Turda, in Gradina Zoologica de acolo, unde exista deja trei ursi, insa au peste 20 de ani si, la randul lor, vor fi mutati la Rezervatia de la Zarnesti.

Ursuletii trebuie sa fie mutati in alta parte pentru ca parintii lor sunt in perioada de imperechere. Pentru a le impresiona pe cele doua ursoaice, masculul Rocky poate deveni feroce, iar pentru a intra in gratiile acestora ii poate rani pe cei trei pui de urs. Pentru a evita o asemenea situatie, reprezentantii Gradinii Zoologice au inceput de aproape un an demersurile pentru separarea celor trei pui de urs, insa trebuie urmati mai multi pasi. Aceste demersuri mai pot dura cateva luni, pana cand cei trei puiuti vor putea fi transportati catre Turda.

Rocky are 10 ani si a prezentat un apetit sexual crescut, inca de la sfarsitul anului 2011, atunci cand a devenit foarte agresiv. Pentru a calma spiritele, reprezentantii gradinii zoologice l-au separat de cele doua femele, pana cand apetitul sau a mai scazut. Acum, insa, a venit vremea imperecherii, iar Rocky nu mai poate sta departe de cele doua ursoaice.

Masculul Rocky este vedeta gradinii zoologice. El este unul dintre cele mai vechi animale din aceasta locatie si este imaginea afiselor de la ZOO Timisoara.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO