De luni, centrul orasului intra in santier! STRAZILE pe care nu se va mai putea circula

14-11-2013 12:29


Piata Unirii Timisoara

 Patru piete si zece strazi din centrul Timisoarei intra de luni in reamenajare. Soferii trebuie sa se supuna noilor restrictii de circulatie si sa ia la cunostinta faptul ca strazi importante din Piata Unirii si Piata Libertatii vor fi inchise complet.

 “Zona istorica a orasului face parte din patrimoniul comunitatii noastre si avem datoria de a mentine in buna stare aceasta mostenire. Avem acum oportunitatea unei finantari europene si incepem lucrarile de reabilitare in patru piete: Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Sfantul Gheorghe, Piata Gen.Traian Doda (fosta Tarcului) si zece strazi - Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri - pe tronsonul dintre Piata Unirii si Piata Libertatii, Lucian Blaga - pe tronsonul dintre Piata Libertatii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Strada Fara Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Caruso”, a anuntat primarul Nicolae Robu, joi, printr-un comunicat de presa.

Astfel, reprezentantii Primariei Timisoara anunta soferii ca proiectul de reabilitare al zonei Cetate atrage dupa sine o serie de restrictii de circulatie. Mai jos, urmariti LISTA COMPLETA a strazilor unde accesul va fi restrictionat pe durata lucrarilor.

Inchiderea totala a circulatiei rutiere pe sensurile de la Gheorghe Lazar spre Modex si Piata Marasti spre Modex:
Nu se va circula in zona Pietei Sfantul Gheorghe, pe strazile Enrico Caruso, gen. Praporgescu, Strada fara nume, pe strada Mercy de la 9 Mai la Savoya. De asemenea, va fi inchis total traficul rutier in zona Pietei Libertatii pe strada Vasile Alecsandri (de la strada 9 Mai la strada Dimitrie Cantemir), pe strada V. V. Delamarina de la strada Alba Iulia la Lucian Blaga, pe strada E. Ungureanu de la V.V. Delamarina la strada 9 Mai.

Modificari de sens unic
Pe strada D. Cantemir sensul actual se va inversa pe directia Telbisz spre L. Blaga.

Strazi cu restrictii de circulatie
Strazi cu acces doar pentru riverani: V. Alecsandri de la Savoya la 9 Mai, V.V. Delamarina pe tronsonul Sf. Ioan -Piata Libertatii, strada L Blaga pe directia J. Bolyai- D.Cantemir, cu mentiunea ca pe cele doua strazi se mentine sensul de mers, Savoya intre V. Alecsandru -Mercy. Pe strada L. Blaga pe tronsonul I.C. Bratianu-J Bolyai si pe V. Alecsandri pe tronsonul Savoya- Piata Marasti este dublu sens pentru toate autovehiculele.

"Atentionam soferii ca nu se va mai putea face traversarea de la Nord la Sud a orasului prin zona Cetate si vor trebui sa aiba in vedere faptul ca va fi permisa circulatia vehiculelor autorizate pentru lucrari, cele care intra si ies din santier", anunta primarul Nicolae Robu.

Totodata, el le mai recomanda soferilor sa foloseasca parcarile municipalitatii: Piata 700, cea din spatele magazinului Bega, Hotel Central, Piatra Craiului, cea care apartine CJT de lânga Materna, precum si parcarile private din zona centrala.

Primarul a transmis ca, la finalizarea lucrarilor, ca in orasele istorice europene, strazile din zona Cetate vor deveni pietonale.

Mai jos poti descarca HARTA strazilor care vor fi inchise de luni, in zona Cetate
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO