Astazi incepe curatenia generala de toamna. Afla cand poti scapa de lucrurile vechi de prin casa

02-10-2012 10:33


Gunoi

 Actiunea de colectare a obiectelor de uz casnic si gospodaresc de care timisorenii nu mai au nevoie, dar si deseurile vegetale, se va desfasura in doua etape.

La curatenia generala de toamna se vor colecta doar obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea pomilor sau a spatiilor verzi.

Toti locuitorii sunt rugati sa scoata obiectele sau deseurile la bordura drumului, fara a bloca circulatia, cu cel putin o zi inainte de ziua in care este programata colectarea in zona in care locuiesc.

Daca au resturi provenite din taieri de pomi (ramuri), cetatenii sunt rugati sa le taie in dimensiuni de maxim un metru si sa le lege apoi in snopi pentru a face mai usoara colectarea lor.

Prima etapa a curateniei de toamna va avea loc in perioada 15-21 octombrie. Aceasta vizeaza cartierele si zonele din partea de nord a orasului fata de canalul Bega. Cea de-a doua etapa a curateniei se va desfasura intre 22-28 octombrie, atunci cand locuitorii din partea de sud a Timisoarei isi vor putea scoate in strada obiectele nefolositoare de uz casnic si deseurile.

Timisorenii pot vedea aici lista cu programarea zilnica a strazilor pe care se face colectarea deseurilor. 

In aceasta actiune nu se vor colecta deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatarea pivnitelor si podurilor (praf de carbine, tigle, caramizi, faianta, etc.) Astfel de deseuri, in cantitati de sub un metro cub precum si deseurile de echipemante electrice si electronice –DEEE, se vor prelua gratuit de la cetateni  prin punctele de colectare-preluare situate pe aleea Avram  Imbroane nr.70, calea Torontalului nr.94, strada Energiei  nr.3 si Calea Mosnitei nr.2. Programul de functionare al acestor puncte de preluare-colectare este de luni pana sambata,  intre orele 08:00-20:00.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO