Cum poti vedea traseul mijloacelor de transport, in timp real. Super proiectul unui elev timisorean

03-04-2013 12:32


troleibuze live

Timisorenii au la dispozitie un site care monitorizeaza in timp real toate mijloacele de transport in comun. Acesta ii va ajuta sa vada unde se afla un tramvai sau un troleibuz si cat timp trebuie sa astepte pana la sosirea acestuia intr-o statie.

Raoul Badarau are 19 ani si este elev in clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Electrotimis. Se pregateste intens pentru examenul de Bacalaureat, insa pe langa a invata, el mai lucreaza la un proiect de monitorizare a mijloacelor de transport in comun. Practic, fiecare dintre ele va putea fi urmarit in timp real pe o harta care va sta la dispozitia timisorenilor.

In momentul de fata, Raoul a facut publica o versiune de prezentare a site-ului. Pe aceasta, timisorenii pot observa deja cum se deplaseaza sase linii de firobuze, prin oras. Este vorba despre liniile 11, 14, 16, 17, 18 si 19.

Tanarul doreste ca, intr-o luna, sa realizeze actualizarile complete, iar site-ul sa functioneze la capacitate maxima. Pe langa site-ul realizat, Raoul lucreaza si la o aplicatie de acelasi tip, dar care poate fi utilizata de pe telefonul mobil.

Inovatia pe care o aduce publictransport.ro fata de alte forumuri este o harta in timp real care va arata pozitia exacta a autovehiculelor, viteza de deplasare si timpul pana la sosirea in statie. Toate acestea vor fi in buzunarul tau pentru ca se lucreaza si la o aplicatie pentru telefoane inteligente”, si-a descris Raoul proiectul.

Pana acum, el nu a prezentat personal proiectul pe care l-a realizat, autoritatilor locale. Doreste sa puna la punct si ultimul detaliu, pentru a le “capta interesul”.

Ideea de a realiza acest proiect i-a venit in urma cu cateva luni, cand a vazut o aplicatie asemanatoare creata de un roman stabilit in Elvetia: este vorba de un sistem care plaseaza pe o harta, traseul trenurilor. Tanarul din Timisoara “a pornit la drum” singur, insa, mai tarziu, romanul stabilit in Elvetia a decis sa evalueze proiectul lui Raoul.

Pe site-ul sau, Raoul asteapta sugestii si alte observatii despre modul in proiectul sau poate fi imbunatatit.

Un tanar de 18 ani concepe o aplicatie care vine in ajutorul turistilor aflati in Timisoara. VIDEO

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO