O pacienta cu grupa B3 pozitiv, aflata in moarte cerebrala, a dat sansa la viata altor trei persoane

03-04-2013 10:46


 Campania "Exista viata dupa moarte" a starnit un val imens de solidaritate umana. La Spitalul Judetean din Timisoara, moartea unei paciente de 67 de ani, cu o grupa sanguina rara, va salva viata altor trei persoane aflate intr-o stare critica.

 Pentru ca acele trei persoane sunt detinatoare de grupa de sange B 3 pozitiv, existau sanse mai mici sa gaseasca un donator compatibil.

Pacienta cu grupa sanguina B 3 pozitiv, s-a internat in cursul zilei de ieri la Spitalul Judetean din Timisoara. Fusese diagnosticata cu accident vascular cerebral, iar medicii au incercat din rasputeri sa o stabilizeze. Starea femeii s-a inrautatit brusc, iar medicii au declarat moartea cerebrala.

Rudele ei au fost imediat de acord ca organele ei sa fie prelevate, in vederea unui transplant. Interventia chirurgicala a avut loc azi noapte la SCJUT. Cei care vor primi rinichii si ficatul, se pot considera extrem de norocosi.

"Este o grupa sanguina rara. Donatorii sunt mai rari din aceasta grupa si tocmai de asta cred ca sunt norocosi”, a spus Silviu Moga, medic primar Institutul de Urologie Cluj.

“De obicei, cei care au grupe sanguine mai rare asteapta mai mult pe lista de asteptare, deci motivul bucuriei este mai mare", a declarat Radu Zamfir, medic primar chirurg Institutul Clinic Fundeni.

In cursul zilei de astazi, organele vor fi transplantate unor pacienti internati in spitalele din Cluj si Bucuresti.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO