Timisorenii sunt arsi la buzunare daca nu platesc amenzile Timpark. Pot ajunge si in instanta

03-04-2013 11:27


timpark

 Noul sistem de parcare Timpark, intrat in vigoare in luna martie, la Timisoara, aduce cu el si primele penalizari. Peste 1.500 de amenzi au fost acordate pana acum celor care au stationat pe locurile de parcare cu taxa, fara a plati vreun ban.

 Daca platesti in 48 de ore, amenda nu este una foarte mare, insa daca amani achitarea acesteia, vei fi nevoit sa scoti mai multi bani din buzunar. De exemplu, daca primesti amenda si o platesti in doua zile (48h), vei achita suma de 40 de lei. In cazul in care intarzii cu plata pe o perioada cuprinsa intre 2 si 15 zile de la data in care ai primit-o, vei achita mai mult, adica 70 de lei. Daca nici dupa 15 zile nu iti platesti amenda, aceasta va creste la suma de 150 de lei.

Vestile proaste nu se incheie aici. Conform regulamentului Timpark, cei care recidiveaza in a parca ilegal si nu isi platesc amenzile, fie se vor alege cu rotile blocate, fie vor fi executati silit.

“Perioada de prescriere a unei amenzi este de trei ani, timp in care noi trebuie sa luam toate masurile sa recuperam banii. Pentru cei care nu isi platesc amenda in mod constant vom avea de ales: ii actionam in instanta pentru a fi executati silit sau le blocam rotile”, a declarat pentru StirileProTV.ro/Vest, seful serviciului Timpark, Ionel Ursu.

In cazul in care ti se blocheaza rotile autoturismului, vei fi nevoit sa platesti peste 600 de lei pentru a putea circula din nou.

Adio Telpark, bun venit Timpark. Un nou sistem de parcare este valabil, de astazi, in Timisoara

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO