Timisorenii cer consultatie on-line, ca sa nu mai plateasca vizita la medic
Daca pentru o consultatie la medicul de familie trebuie sa scoateti din buzunar pana la 15 lei, consultatiile on-line gratuite par varianta cea mai comoda si convenabila pentru timisoreni.
In scurt timp, pentru fiecare vizita la medicul de famile, va trebui sa scoatem bani din buzunar. Legea spune ca numai bolnavii cronic vor avea acces nelimitat la doctor pentru consultatii si retete, indiferent daca au programare sau nu. Ceilalti pacienti, daca nu au programare, vor trebui sa plateasca 10-15 lei pentru o consultatie.
Nu isi fac probleme cei care au conturi pe retele de socializare. Fie ca discuta pe forumuri, pe Facebook sau pe bloguri cu medicii care le dau sfaturi, pacientii au gasit solutia ideala. Asezati comod in fotoliul de acasa, oamenii primesc recomandari sau chiar un diagnostic on-line.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cateva cabinete medicale din Timisoara s-au adaptat vremurilor si tin legatura cu pacientii in mediul virtual. Aici, cei cu diverse probleme sau simple curiozitati, cer sfaturi. Medicii spun ca din punctul lor de vedere este o modalitate inedita de a-si atrage si fideliza pacientii.
O clinica estetica din Timisoara are deja chiar si un site unde, un medic specialist, ofera consultatii online. In fiecare zi acesta intra in in contact virtual cu doamnele si domnisoarele interesate de aspectul lor fizic.
Astfel de conversatii, pacient-medic sunt obisnuite. “V-as ruga sa-mi spuneti daca pentru albirea cearcanelor este mai buna umplerea cu grasime proprie sau cu acid hyaluronic si care sunt riscurile la injectarea cu grasime proprie. Daca este posibil sa ramana pungi umflate sub ochi sau alte imperfectiuni”. Raspunsul medicului nu intarzie sa apara: “Umplerea cu grasime a cearcanelor este o procedura care are rezultate similare cu umplerea cu acid hialuronic. Este nevoie insa in prealabil de o interventie suplimentara de recoltare a grasimii, o mica lipoaspiratie. Eu va recomand utilizarea acidului hialuronic fiind din multe puncte de vedere mai convenabila”.
Si cabinetele stomatologice sau dermatologice recurg la acest tip de consultatii. Nu intotdeauna medicul poate pune un diagnostic pacientului, fara un drum la cabinet. O alta pacienta cere sfaturi in legatura cu pielea, pe care i-au aparut bubite rosii si spune ca nici o crema nu da rezultat. Medicul ii raspunde: “Fara a te vedea este foarte greu de emis un diagnostic. Pielea are nevoie de ingijiri speciale, nu se exagereaza cu spalatul, se folosesc constant creme emoliante. Daca nu se obtine o ameliorare este indicat sa mergi la o consultatie la dermatolog”.
Dupa o astfel de consultatie on-line, atat pacientii cat si medicii au de castigat. Primii se lamuresc asupra diagnosticului in vreme ce specialistii isi atrag clientii care nu vor ezita sa apeleze la ei si data viitoare.