Timis: doi candidati, dati afara din examenul de titularizare pentru ca aveau la ei telefoane mobile

30-07-2013 09:45


profesori, examen titularizare

Emotii mari pentru tinerii care vor sa obtina un loc de profesor sau invatator titular pentru urmatorul an scolar. In judetul Timis au fost scoase la concurs 140 de locuri, iar pentru acest examen s-au inscris aproximativ 1.200 de persoane.

UPDATE ora 15:45  Doi candidati au fost eliminatI din examen pentru ca au fost prinsi cu telefonul mobil asupra lor. 

Din cei 1.200 de inscrisi, 177 au decis sa nu se mai prezinte si au fost pusi absenti, iar 65 s-au retras dupa ce au primit subiectele invocand motive personale.
____________________________________

Examenul va fi sustinut in patru centre din Timisoara, la Grupul Scolar de Industrie Alimentara, la Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu”, la Colegiul Economic “F.S. Nitti” si la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Paul Popescu Neveanu”. Pentru a profesa pe o perioada nedeterminata, dascalii trebuie sa obtina minimum nota 7, iar pentru un loc pentru urmatorul an scolar, ei trebuie sa obtina nota 5.

In prima faza s-au inscris 1.246 de candidati, insa aproximativ 50 nu au trecut proba practica. In judetul Timis sunt disponibile 140 de posturi, dintre care jumatate in Timisoara.

Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru educatoare, 30 cu predare in limba romana si 22 pentru predare in limba germana.

Rezultatele probei scrise vor fi afisate in data de 5 august, iar in urmatoarele doua zile se vor putea depune contestatiile. In 8 august profesorii vor afla notele finale, iar in 9 august va avea loc repartizarea titularilor angajati pe o perioada nedeterminata.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO