Concert caritabil la Timisoara pentru Manastirea Radna. Se strang fonduri pentru restaurare

30-07-2013 11:22


Manastirea Radna dupa reabilitare

 Mobilizare generala pentru reabilitarea Manastirii Radna. Joi, 1 august, de la ora 19:00, in Biserica Millenium din Timisoara, va avea loc un concert caritabil care are scopul de a aduna fonduri pentru restaurarea lacasului de cult.

 Concertul va fi unul vocal instrumental si este organizat de Franz Metz. Muzicolog, istoriograf, dirijor, organist si critic muzical, Franz Metz va canta la orga si ii va avea ca invitati pe soprana Nicoleta Colceair si pe baritonul Wilfried Michl. Piesele pe care acestia le vor interpreta fac parte din repertoriul lui Franz Liszt, Richard Wegner, Giuseppe Verdi, precum si ale unor compozitori din Banat.

Intrarea la concert va fi libera, insa spectatorii si pelerinii care vor veni la eveniment pot dona bani pentru restaurarea Manastirii Radna, din judetul Arad.

Cel mai important loc de pelerinaj al catolicilor din vestul tarii, a intrat intr-un amplu process de reabilitare, care va dura doi ani. Proiectul valoreaza 11 milioane de euro, iar cea mai mare parte a fondurilor va fi asigurata de Uniunea Europeana, pentru ca la final complexul sa fie promovat turistic la nivel international.

O legenda spune ca in timpul epidemiei de ciuma la Arad, in 1737, sotia muribunda a unui soldat s-a trezit din coma si le-a spus celor din jur ca molima se va sfarsi numai atunci cand va incepe pelerinajul la Radna. De atunci se presupune ca dateaza pelerinajul credinciosilor romani si greco-catolici, spre Manastirea Radna. Anual, complexul are peste 80.000 de vizitatori, pelerini din 17 tari europene venind in mod regulat.

Au inceput lucrarile de reabilitare a Manastirii Maria Radna. Investitia depaseste 11 milioane euro

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO