Instanta a decis: o cladire a Spitalului de Copii ”Louis Turcanu” nu va fi retrocedata rromilor

29-03-2013 14:35


louis turcanu spital

Vesti bune pentru Timisoara. Una dintre cladirile in care functioneaza Spitalul de Copii “Louis Turcanu” s-ar putea sa nu mai ajunga in posesia clanului de rromi care a pus stapanire pe mai multe cladiri din centrul orasului.

Tribunalul Timis s-a pronuntat in aceste zile in procesul dintre Primaria Timisoara si proprietarii care detin una dintre cladirile Spitalului de Copii “Louis Turcanu”. Este vorba de un proces care a inceput in 2006, s-a judecat pana acum la mai multe instante civile, iar de fiecare data verdictul a fost unul singur: cladirea trebuie sa intre in posesia proprietarilor si ramane la latitudinea acestora daca spitalul isi mai poate desfasura activitatea in cladire.


S-a ajuns la rejudecarea procesului, iar Tribunalul Timis a decis sa anuleze decizia de retrocedare, iar administratia locala este obligata sa plateasca despagubiri proprietarilor. Pentru a functiona in aceasta cladire, spitalul a platit chirie din 2006.


Aceasta decizie nu este una definitiva si irevocabila, iar primarul Nicolae Robu spera ca si instantele superioare se vor pronunta la fel, in cazul in care proprietarii vor face recurs.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO