Chirii in functie de buget si categorie sociala. Unde prefera sa locuiasca strainii care vin la noi

16-11-2012 10:27


cladiri isotrice timisoara

Toamna, Timisoara este raiul agentiilor imobiliare. Tinerii din zona de vest si din Oltenia vin la Timisoara sa urmeze o faculate, iar multi dintre nu aleg neaparat un loc in camin, ci isi cauta chirie intr-un apartament.

Zonele preferate de studenti sunt cele apropiate de universitatile unde studiaza. Reprezentantii agentiilor imobiliare spun ca zona Complexului Studentesc este optiunea cea mai la indemana pentru ei. Aici, preturile pentru un apartament mobilat, cu doua camere variaza intre 200 si 250 de euro. La fel de cautata este si zona de langa Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes”. Unii student mai comozi din fire prefera sa nu mearga mult pe jos pana la facultate asa ca isi inchiriaza un apartament in apropiere. In aceasta zona, pretul unei chirii pentru un  apartament cu doua camere porneste de la 220 de euro.

Agentii imobiliari spun ca in general, familiile care isi doresc o locuinta prefera variantele de la marginea orasului. Calea Sagului, Calea Lipovei sau Calea Girocului sunt zonele cele mai cautate in randul familistilor. Preturile in aceste zone sunt si mai rentabile. Chiria pentru un apartament cu doua camere porneste de la 160 de euro si rareori depaseste 200 de euro.

Zona centrala a Timisoarei este cautata doar de oamenii de afaceri si de strainii care vin sa locuiasca temporar in orasul de pe Bega. Aici, preturile sunt mult mai ridicate. Chiria pentru un apartament cu doua camere in Piata Unirii porneste de la 300 de euro, in functie de dotari. Pentru un apartament in Piata Victoriei, un om de afaceri care vrea sa vada de la balcon Catedrala Mitropolitana si Opera, trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 350 de euro.

Fata de anii trecuti piata imobiliara a scazut foarte mult. Criza a injumatatit pretul de vanzare al multor categorii de apartamente. Astfel, un apartament intr-o zona nici centrala, nici la marginea orasului, a ajuns sa valoreze 50.000 de euro in 2012, fata de 90.000 de euro, atat cat valora in 2007”, a spus reprezentantul unei agentii imobiliare din Timisoara.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO