Cainii fara pedigree din Timisoara vor fi sterilizati intr-o clinica mobila. Cand incepe campania

Ultima actualizare: 23-05-2013 06:54
expozitie, fotografie, caini

 In Timisoara incepe o noua campanie de sterilizare a cainilor care nu sunt de rasa. Daca in prezent mai exista una asemanatoare care vizeaza animalele fara stapan, aceasta campanie este pentru cainii cu stapan, dar care nu sunt de rasa.

 In urma cu doua luni, consilierii locali au adoptat un Proiect de Hotarare prin care fiecare timisorean care detine un caine fara pedigree nesterilizat, va plati o amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei. Pentru ca pretul unei sterilizari sa fie mai mic decat la un medic veterinar, o clinica mobila va merge prin cartierele din oras, iar fiecare timisorean va avea posibilitatea sa isi sterilizeze animalul de companie. Va fi platita numai contravaloarea medicamentelor folosite, iar operatiunea propriu-zisa va fi asigurata de voluntari.

Campania va lua startul peste trei saptamani, iar pentru inceput se va folosi o singura clinica mobila de sterilizare. In urmartoarele luni, primaria va achizitiona mai multe astfel de centre mobile.

Clinica mobila nu va putea ajunge in toate zonele din oras, intr-un timp relativ scurt, asa ca aceasta va fi amenajata pentru inceput in cartierele de case din Timisoara. Potrivit reprezentantilor primariei, in aceste zone sunt cei mai multi caini vagabonzi, care ar fi ajuns pe strazi din cauza nesterilizarii animalelor cu stapan.

Odata ce va demara aceasta campanie, reprezentanii primariei vor incepe si o evidenta a populatiei canine din oras. Timisorenii care detin unul sau mai multi caini trebuie sa ii declare si sa specifice daca sunt sterilizati sau nu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO