Lucrarile la subpasajul Michelangelo, raiul taximetristilor. Pretul unei curse a crescut cu 30%

20-05-2013 11:50


lucrari, restrictii

 Soferii din Timisoara isi consuma zi de zi nervii in traficul din zona Michelangelo. Circulatia masinilor este ingreunata in zona, insa cu toate acestea exista si categorii de timisoreni care nu sunt deranjati de situatie: taximetristii.

 Nu este vorba nicidecum de un tarif crescut al taximetrelor, ci de faptul ca taximetristii care au de facut o cursa in zonele apropiate podului Michelangelo, trebuie sa ocoleasca bulevardul Corneliu Coposu, care este inchis. Astfel ca, acum, pretul pentru o cursa s-a marit si cu 30%, intrucat soferii au de parcurs mai multi kilometri.

De exemplu, in luna martie, un timisorean care voia sa ajunga din cartierul Printul Turcesc, la Universitatea de Vest, platea pentru aceasta cursa aproximativ sase lei. Acum, pentru acelasi traseu, pretul este de aproape 10 lei, pentru ca de pe strada Pestalozzi trebuie sa faca dreapta, pentru a intra pe Bulevardul Revolutiei de la 1989. Astfel, traseul este mai lung cu aproape doi kilometri.

“Diferenta este mai mare pentru ca acum trebuie sa trecem prin fata Prefecturii, este un ocol de unu, doi kilometri. Sunt si mai multe semafoare in acea zona. Daca e ora de varf, poti prinde de trei ori rosu la semaforul din Michelangelo, asta inseamna aproximativ un leu in plus, tariful pentru cateva minute de stationare”, a declarat Marius Rusu, un taximetrist din Timisoara.

O cursa de taxi din cartierul Fabric pana la Gara de Nord nu depasea 12 lei inainte de inceperea lucrarilor la subpasajul Michelangelo. Acum insa, un timisorean care circula pe acest traseu cu taxiul trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 16 lei.

Si studentii care locuiesc in Calea Sagului si vor sa ajunga la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor trebuie sa plateasca mai mult daca vor sa mearga cu taxiul. Daca in luna martie acest traseu era de 15 lei, acum ajunge la 20 de lei.

Pretul pentru un kilometru pe taximetrele din Timisoara este de 2.2 lei, fiind unul dintre cele mai mari tarife din tara. Lucrarile la subpasajul Michelangelo vor dura 16 luni, perioada in care Bulevardul Corneliu Coposu va fi inchis in continuare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO