Azi este Ziua Gradinii Botanice. Timisorenii sunt invitati la un tur al gradinii, sa-i afle povestea
De la prima sa amenajare, Parcul Botanic a fost conceput ca si gradina botanica, pentru a indeplini functii multiple: stiintifica, didactica, educativa si recreativa, intinzandu-se pe o suprafata de 8,41 hectare.
In 1986, pentru a ocoli obligativitatea unui decret prezidential de infiintare a unei gradini botanice, se hotaraste denumirea de Parc Botanic. In documentele cu destinatie internationala se utilizeaza, insa, denumirea de Gradina Botanica din Timisoara.
In anul 2007, prin HCL nr. 493/2007 privind „Lista cu denumirile unor parcuri, scuaruri si locuri de joaca pentru copii, din Municipiul Timisoara”, Parcul Botanic a fost denumit Gradina Botanica.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Prima sarbatorire a Gradinii Botanice din Timisoara a fost in 5 septembrie 2009, a doua editie de sarbatorire a Gradinii a fost in 20 mai 2010, iar in 2011 a fost organizata “Saptamana Gradinii Botanice din Timisoara”.
Anul acesta, sarbatorirea parcului are loc in 26 septembrie, pentru ca timisorenii sa aiba ocazia sa admire frumusetea toamnei. Asadar, joi, de la ora 12:00, curiosii sunt invitati la un tur al Gradinii Botanice, in care vor afla totul despre istoricul si speciile deosebite din acest loc.
In gradina, exista in prezent peste 200 de taxoni, dintre care 43 specii de colectie, care nu se regasesc in celelalte parcuri ale Timisoarei, un motiv pentru care numarul vizitatorilor este mai mare decat in celelalte parcuri.
Sectoarele Gradinii Botanice sunt: Sectorul Ornamental, Sectorul Flora Romaniei, Sectorul Flora Americii de Nord, Sectorul Flora Asiei cu Gradina Japoneza, Sectorul Flora Mediteraneana cu Gradina Romana, Sectorul Plante medicinale si Sectorul Sistematica plantelor.