Avem proiecte pentru portile de intrare in Timisoara, dar momentan raman doar pe hartie. FOTO

23-04-2013 13:15


calea martirilor - locul 3

Studentii de la Facultatea de Arhitectura nu duc lipsa de creativitate. Si-au pus in practica tot talentul si au trimis in total peste 150 de proiecte pentru concursul studentesc „Portile Orasului”.

Astazi au fost anuntate rezultatele finale. Pentru cinci din cele noua porti de intrare in oras a fost ales cate un proiect castigator, iar pentru celelalte patru, premierea se face doar pentru locurile doi si trei. Chiar daca avem proiecte pentru reabilitarea portilor de intrare in oras, nu trebuie sa ne asteptam ca vor fi puse in practica imediat. Asta pentru ca Primaria nu are nici bani, nici timp pentru ca aceste desene sa fie transpuse in realitate.

Nu a fost un concurs de angajare a punerii in opera a ideilor lansate de studenti. Unele idei vor fi puse in opera fara modificari, altele vor suferi modificari, iar altele e posibil sa nu ajunga sa fie materializate. Am dorit sa ii punem pe studenti la treaba si sa isi foloseasca creativitatea”, a declarat primarul Nicolae Robu. Astfel ca, aceste proiecte vor fi puse in practica abia din anul 2014.

Timp de o luna, studentii au avut posibilitatea de a trimite schite cu modul in care ar vrea sa arate portile de intrare in Timisoara. Astfel, la finalul concursului, arhitectii din cadrul primariei au analizat peste 150 de proiecte venite din partea studentilor de la Facultatea de Arhitectura. Juriul, format din specialisti, a trebuit sa desemneze primele trei locuri pentru fiecare poarta de intrare.

Castigatorii:
Calea Aradului -Locul 1: Norbert Ianko si Maria Teodora Sirca; Locul 2: Zsolt Gondos; Locul 3: Ioana Mihaela Suster
Calea Torontalului - Locul 1: Alexandru Damian; Locul 2: Zoltan Czaka; Locul 3: Radion Negura;
Calea Sever Bocu – Locul 1: fara castigator; Locul 2: Alexandru Damian; Locul 3: Zoltan Czaka;
Calea Dorobantilor – Olimpia Onci; Locul 2: Zsolt Gondos; Locul 3: Alexandru Damian
Calea Buziasului – fara castigator; Locul 2 – Alexandru Damian; Locul 3: Norbert Ianko, Maria Sirca
Calea Martirilor – Locul 1: Radion Negura; Locul 2: Alexandru Damian; Locul 3: Georgiana-Adelina Ghiura, Florin-Razvan Neagoe si Radu Ioan daraban
Calea Sagului – Locul 1: Oana Jurca; Locul 2: Loredana Gaita; Locul 3: Radion Negura;
Strada Ovidiu Balea (spre Sacalaz) – fara castigator; Locul 2 Alexandru Damian; Locul 3: Norbert Ianki si Maria Sirca
Strada Polona (spre Sanmihai) – fara castigator; Locul 2: Radion Negura; Locul 3: Georgiana-Adelina Ghiura, Florin Razvan Neagoe si Radu Ioan Daraban.

Studentii care au obtinut locul 1 vor primi din partea primariei 1.000 de lei, cei care au obtinut locul 2 vor primi 500 de lei, iar studentii clasati pe locul 3 vor primi cate 300 de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO