Autoritatile locale ii invita pe timisoreni sa adopte un maidanez. Adapostul Danyflor va avea program prelungit

Ultima actualizare: 11-02-2014 06:58
Caini

Primaria Timisoara ii invita pe iubitorii de animale, care vor sa salveze de la eutanasiere maidanezii, sa ii adopte din adapostul Danyflor. Timisorenii pot face si adoptii la distanta.
 

"Interesul deosebit pe care problematica gestiunii cainilor fara stapan il suscita in randul timisorenilor ne obliga la informarea cetatenilor cu privire la actiunile intreprinse in vederea conformarii cu cerintele legale si prevederilor Hotararii Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr.27/28.01.2014 privind unele reglementari privind gestionarea cainilor fara stapan", a transmis viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu.

Astfel, autoritatile locale ii anunta pe timisoreni ca programul de la adapostul Danyflor din comuna Sag va fi prelungit in urmatoarea perioada:

- de luni pana vineri, in intevalul orar 12.00-18.00 si in zilele de sambata, bilunar, incepand cu prima saptamana a fiecarei luni, in intervalul orar 10.00 – 14.00, ocazie cu care se vor organiza „Targuri de adoptie canina”. Duminica si in sarbatorile legale, adapostul va fi inchis publicului vizitator.

Proprietarii de caini care vor sa isi recupereze animalele trebuie sa achite contravaloarea sumelor cheltuite pe perioada in care cainii au stat in adapost, adica o taxa de 11,57 lei cu TVA, pentru un caine, pentru fiecare zi de cazare in adapost.
De asemenea, cheltuielile de intretinere pentru un caine adoptat la distanta ajung la aceeasi suma de 11,57 lei cu TVA, pe zi.

La aceste sume, se vor adăuga, dupa caz, urmatoarele elemente de cost:
- Identificarea cainelui prin metoda implantarii de microcip si realizarea unei baze de date, daca este cazul – 57,97 lei cu TVA/caine;
- Operatiunile de sterilizare chirurgicala, daca este cazul, prin ovario-histerectomia femelei – 158,36 lei cu TVA/caine, respectiv orhidectomia (castrarea) masculilor – 131,36 lei cu TVA/caine;
- Ingrijire post-operatorie dupa sterilizarea cainelui, daca este cazul – 38,66 lei cu TVA/caine;

Termenul pentru achitarea sumelor cheltuite pe perioada stationarii cainilor in adapost este de 14 zile lucratoare. Plata se va putea face numerar, la sediul adapostului sau prin virament, intr-un cont deschis cu aceasta destinatie speciala.

"Invitam pe aceasta cale timisorenii dornici sa adopte un caine fara stapan sa viziteze adapostul situat pe raza comunei Sag, D.N. 59 Km 12+200m, jud. Timis. Mentionam ca, adoptia cainilor din adapost este gratuita. Cainii din adapost sunt identificati deja prin microcipare, vaccinati si sterilizati", a incheiat Dan Diaconu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO