Aplicatie web pentru parintii care isi inscriu copiii in clasa 0 si clasa I. Afla despre ce e vorba

04-04-2013 15:02


clasa pregatitoare

In aceasta saptamana, in Timis, a inceput inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I. Cel mai important criteriu de inscriere este faptul ca parintii pot sa isi indrume copiii, in prima faza, doar la scolile din zona in care locuiesc.

Pentru ca multi dintre parinti nu stiau care este scoala de circumscriptie, la care sa isi inscrie copiii, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis au realizat o aplicatie speciala. Aplicatia se gaseste pe site-ul ISJ Timis sau poate fi accesata AICI. Prin intermediul acesteia, timisenii pot vedea care este scoala de circumscriptie, in functie de domiciliul pe care il au.


Mecanismul este unul foarte simplu. Accesezi pagina web, apoi in bara din stanga a site-ului alegi litera cu care incepe denumirea strazii pe care locuiesti. Dupa ce dai click, iti va aparea o lista cu toate strazile care incep cu litera respectiva, printre care se va regasi si strada trecuta in cartea personala de identitate. In partea din dreapta a listei, va aparea apoi unitatea de invatamant de circumscriptie.


Calendarul inscrierilor


Inscrierile au loc in doua etape. La prima etapa participa toti copii si va avea loc in perioada 2 – 22 aprilie, de luni pana vineri, intre orele 08 – 20:00, iar sambata, intre orele 08 – 13:00.

La a doua etapa participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant in prima etapa. Aceasta se va desfasura in perioada 08 – 17 mai. Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO