„La inceput am fost luat in bascalie”. Robu, convins ca dezbaterile publice au succes pe internet

04-04-2013 12:40


Nicolae Robu

 Dezbaterile publice cu multi timisoreni prezenti, cu discutii pro si contra, constructive, sunt de domeniul trecutului.

 La ultimele doua astfel de evenimente desfasurate la Primaria Timisoara, cei mai multi participanti au fost angajati ai municipalitatii, implicati in mod direct in proiectele discutate. De exemplu, la dezbaterea publica in care a fost discutat bugetul local pentru anul 2013, au fost prezenti aproximativ zece timisoreni, din afara primarei, iar numai patru dintre ei au luat cuvantul la microfon. Acest lucru se intampla si pentru ca reprezentantii administratiei locale anunta dezbaterile publice cu doar 48 de ore inainte ca acestea sa aiba loc, la limita legii.

Pentru a remedia aceasta problema, primarul Nicolae Robu a venit in urma cu o luna cu o solutie inedita: dezbaterile publice sa aiba loc si in mediul virtual.

„La inceput am fost luat in bascalie. Astazi nu au venit mai mult de zece cetateni, in urma cu putin timp am mai avut o situatie in care la fel s-a intamplat. Propunerea mea de acceptare, ca legala, a dezbaterii publice si in mediul virtual, cred ca este pertinenta si trebuie luata in serios. Suntem in anul 2013 si avem o tehnologie foarte avansata la dispozitie, accesibila publicului larg si trebuie sa o folosim. Sunt convins ca se va ajunge ca aceasta propunere sa fie materializata, nu stiu de ce in loc sa o facem peste un an, doi, sa nu o facem acum. Nu stiu ce e in capul altora”, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Zeci de timisoreni intra zilnic in discutii virtuale pe paginile personale de Facebook ale alesilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO