Obtinerea diplomei de licenta in universitati ar putea fi conditionata de voluntariat. Cum e posibil

04-04-2013 11:09


studenti ASE

Peste 50 de studenti s-au intalnit la Universitatea de Vest pentru a discuta despre un proiect, ce ar putea fi adoptat in urmatorii ani in toata tara. Este vorba despre obtinerea diplomei de licenta, in universitati, pe baza activitatilor de voluntariat.

Voluntariatul ar veni tot in ajutorul studentilor, care, dupa ce termina studiile universitare, se aleg cu mai multa experienta. Aceste actiuni ar urma sa se faca dupa un plan bine stabilit inaintea fiecarui an universitar, iar studentii care au deja un loc de munca pe durata studiilor, ar putea sa urmeze un program de voluntariat redus. Momentan, totul a fost o discutie ipotetica, insa nu este exclus ca aceasta idee a studentilor din Timisoara sa se concretizeze.


La inceput, cei prezenti au fost foarte reticenti. Dintre cei 50 de participanti, doar cativa ar fi fost de acord cu aceasta idee. Dupa zeci de minute de dezbatere, in care fiecare parte si-a spus argumentele pro si contra, am votat. Dupa numaratoarea votului, numarul celor care ar fi de acord cu aceasta idee a ajuns la o treime dintre cei participanti”, a declarat Daniela Sarbu, reprezentanta Organizatiei Studentesti de la Universitatea de Vest.


Voluntariatul se refera strict la Organizatii Neguvernamentale, pentru ca voluntariatul in companii este interzis.


Aceste initiativa a pornit din Timisoara, insa reprezentantii OSUT sunt pesimisti. Chiar daca dupa dezbatere, 20 de studenti au fost convinsi ca eliberarea diplomei de licenta conditionata de voluntariat este o idee buna, nu se stie daca marea masa de studenti din Timisoara ar fi de acord cu o asemenea modificare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO