Adio stadion de 40.000 de locuri la Timisoara! Va fi construit altul de opt ori mai mic
Stadionul de peste 40.000 de locuri pe care primarul Timisoarei vrea sa il construiasca in oras ramane doar la stadiul de proiect. Asta pentru ca valoarea constructiei s-ar ridica la 80 de milioane de euro, suma considerata prea mare de cei de la Guvern.
Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “80 de milioane de euro este prea mult pentru un stadion. Stadionul de la Cluj s-a construit cu mai putin de jumatate din aceasta suma”.
Ca alternativa, reprezentantii primariei pregatesc un nou proiect care va fi realizat exclusiv din fonduri private. Este vorba despre un stadion de 5.000 de locuri, inconjurat de un parc si terenuri de sport, care va fi construit la marginea Timisoarei. Pentru inceput, reprezentantii primariei vor scoate la licitatie un teren de peste 17.000 de metri patrati in zona strazilor Legumiculturii si N.D. Cocea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
“Se aproba oportunitatea demararii procedurilor pentru scoaterea la licitatie publica a unei suprafete de 17.636 mp. teren situat in Timisoara, zona str. Legumiculturii - N.D. Cocea, inscris in CF nr. 407174 Timisoara, in vederea construirii unui teren de sport cu minim 5000 locuri in tribuna, si un parc de minim 4000 mp. cu locuri de joaca pentru copii si de recreere pentru adulti”, scrie intr-un Proiect de Hotarare.
In momentul de fata exista deja doua societati dispuse sa investeasca in acest teren si, ulterior sa isi recupereze investitia din inchirierea terenului de fotbal.
Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Este vorba de un stadion de 5.000 de locuri, nu unul foarte mare. E pentru fotbal, de exemplu pentru Ripensia . Oamenii aia chiar vor sa il exploateze, sa il puna la dispozitie tinerilor. Se va face si un parc pentru locuitorii din zona. (…) Stadionul si parcul vor fi construite din fonduri private si se plateste concesiune pe teren. In momentul in care spatiul construit devine de interes public, concesiunea va scadea. (…) Investitorii isi recupereaza banii in urmatorul fel: au o echipa de fotbal, care asa are unde sa joace, ei investesc in echipa si nu platesc chirie”.
Daca licitatia va decurge fara contestatii, constructia propriu zisa a terenului ar putea demara la inceputul anului viitor.