39 de cazuri nerezolvate in Timis, in prima etapa de inscrieri la clasa pregatitoare. Afla motivul

Ultima actualizare: 02-05-2013 06:51
clasa zero

 Parintii a peste 98% dintre copii inscrisi la clasa pregatitoare pot rasufla usurati. Dintre cei 5084 de elevi din Timis care trebuie sa fie inscrisi la scoala in aceasta toamna, doar 39 de cazuri au ramas nerezolvate.

 Aceasta situatie a fost posibila din cauza ca parintii care si-au inscris copiii la alte scoli decat cele de circumscriptie, nu au bifat si o a doua optiune, aceea de intoarcere la unitatea de invatamant de care apartin, in cazul in care raman pe dinafara.

Locurile la scolile de prestigiu din Timisoara s-au ocupat integral, cum era de asteptat. Astfel ca, cei care nu au prins un loc in prima etapa, nu au decat sa se orienteze in alta parte in cea de-a doua etapa a inscrierilor.

“Pentru anul acesta, Inspectoratul Scolar Judetean Timis a pus la dispozitie 6475 de locuri pentru clasa pregatitoare, 5084 de copii fiind deja inscrisi”, a declarat Cornel Petroman, inspector al ISJ Timis.

Exista insa si cateva probleme. La Colegiul Banatean spre exemplu, 28 de parinti cer locuri intr-o clasa cu predare in limba germana, insa nu s-a gasit nici pana acum un cadru didactic pregatit pentru a le preda copiilor materiile in limba germana. “Daca parintii vor insista e posibil ca acesti copii sa ramana fara invatator”, a mai spus inspectorul general.

Intr-o situatie similara se afla si Liceul Waldorf. Aici, opt copii au cererile nesolutionate si asta pentru ca a fost depasit numarul maxim admis, de 30 de copii pe o clasa.

La polul opus scolilor de prestigiu se afla unitatile de invatamant cu cele mai putine locuri ocupate, si care fac parte din situatiile in care nu s-au bifat optiunile de intoarcere la scoala de circumscriptie. Inspectorul general al ISJ Timis, Cornel Petroman, a mai declarat ca va cerceta de ce aceste scoli sunt respinse de parinti.

Prima etapa s-a incheiat astazi in toata tara. Dupa ce a analizat situatia la nivel de tara, Ministrul Educatiei, Remus Pricopea a atras atentia ca anul acesta toata lumea sa fie cu ochii pe cei mici. Daca acestia nu fac fata clasei pregatitoare, cum ar putea fi cazul celor care au acum doar 5 ani si 4 luni, cea mai mica varsta inregistrata la clasa pregatitoare, sa fie evaluati si sa li se faca recomandare de revenire la gradinita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO