Ultimul nume de talie internationala pentru Festivalul Jazz TM: Hidden Orchestra

29-04-2013 15:44


hidden orchestra

Pregatirea pentru Festivalul de Jazz al Timisoarei, din aceasta vara, intra pe ultima suta de metri. Ultimul nume anuntat, din strainatate, este formatia Hidden Orchestra.

Grupul de artisti este din Edinburg, Scotia, si muzica pe care o canta are influente din mai multe genuri. Este vorba de jazz, muzica clasica, hip-hop, dar si muzica electronica. Sunetul lor este bazat pe tehnici de productie a negativelor, care inlocuiesc sintetizatoarele cu sunete acustice, natural si instrumente live. Muzica lor este plina de contraste, insa ramane energica si, in acelasi timp, intima.


Hidden Orchestra este proiectul compozitorului Joe Acheston. Prestatia lor live se bazeaza pe doua seturi de tobe, percutie si elemente electronice. Pe parcursul unui concert, la muzica lor live se mai adauga efecte electronice de vioara, pian si bass.


Formatia va urca pe scena din Piata Victoriei in data de 5 iulie, de la ora 20:15. Alte nume din strainatate care vor mai canta la acest festival sunt Richard Bona, Kurt Elling, Manu Delgado, Macy Gray si Ilhan Ersahin Istanbul.


Nume mari din strainatate cam acestea sunt, vom avea si participanti de seama din Romania. Festivalul intra deja in linie dreapta in ceea ce priveste promovarea sa. Vor mai fi facute cunoscute cateva nume, insa le vom anunta deodata, nu doar o formatie, ca pana acum”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Festivalul JazzTm se va desfasura in perioada 5-7 iulie in Timisoara, cu o saptamana inaintea festivalului de jazz de la Garana. Bugetul va fi de 160.000 de euro, dintre care 100.000 de euro provin din fondurile municipalitatii. Restul de bani vor fi obtinuti din sponsorizari.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO