1.000 de euro pentru o asociatie care va ajuta Timisoara sa devina “Capitala Europeana a Culturii”

Dată publicare: 29-01-2013 16:09
Dată actualizare: 01-02-2013 07:13


Primaria Timisoara

Timisoara se va inscrie in aceasta luna in asociatia “Les Rencontres”. Prin intermediul acesteia, reprezentantii municipalitatii pot participa la intalniri intre orasele care au detinut sau urmeaza sa detina titlul de Capitala Europeana a Culturii.

“Les Rencontres” este o asociatie franceza, care stabileste politici culturale si care reuneste laolalta orase de renume din Europa, precum Bruxelles, Barcelona, Bordeaux sau Marseille. Aceasta asociatie ajuta orasele inscrise in cursa pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii sa isi organizeze mai bine evenimentele culturale si stabileste inalniri cu vechii castigatori ai acestei competitii.


Din proiectul de hotarare pe care l-au pregatit reprezentantii Primariei Timisoara, reiese ca asocierea cu “Les Rencontres”, va aduce “vizibilitate europeana, lobby si promovare in contextul candidaturii la titlul de Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2021”. De asemenea, aderarea la aceasta asociatie, va facilita “participarea la conferinte, ateliere si mese rotunde pe teme culturale, strategii europene in domeniul culturii si finantarii europene” a Timisoarei, dupa cum se arata in proiect.


Pentru a se inscrie in aceasta asociatie, reprezentantii primariei trebuie sa plateasca o taxa anuala in valoare de 1.000 de euro. Pana in momentul de fata, asociatia “Les Rencontres” are in componenta orase din 24 de tari.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO