Tarom si Wizz Air, despre ce se intampla cand un pilot iese din cabina. Trei intrebari suplimentare si raspunsul companiilor
La o zi dupa ce adevarul despre tragedie Germanwings a iesit la iveala, Tarom si Wizz Air au comunicat care este procedura prin care un pilot poate parasi cabina.
"Manualul de Operatiuni al Companiei TAROM prevede instructiuni cu privire la accesul si iesirea din cabina de pilotaj in timpul zborului. Conform acestor instructiuni, politica TAROM este ca niciodata nu ramane o singura persona in cabina de pilotaj.
Daca un membru al echipajului de zbor paraseste cabina in timpul zborului, acesta trebuie sa solicite unui membru al echipajului de cabina sa-l inlocuiasca in cabina pana la intoarcere", a transmis TAROM printr-un comunicat de presa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, si Wizz Air a tinut sa precizeze ca si-a schimbat procedura in urma tragediei din Alpi.
“Wizz Air confirma ca a revizuit procedurile care tin de cockpit-ul aeronavei si introduce o noua procedura care asigura faptul ca niciodata cockpit-ul nu va fi operat de o singura persoana. Daca unul dintre piloti va parasi cockpit-ul va fi inlocuit de un insotitor de zbor. Noua procedura a fost deja agreata de Autoritatea Aviatica Civila din Ungaria”, a declarat Daniel De Carvalho, purtator de cuvand Wizz Air.
www.stirileprotv.ro au lansat insa catre Tarom si Wizz Air si un alt set de intrebari.
1. Testarea psihologica a pilotilor si a insotitorilor de zbor este obligatorie?
2. Daca da, cat de des este efectuata?
3. A fost vreodata un caz in care un pilot sau un insotitor de zbor a picat acest test?
UPDATE: Raspunsul dat de Wizz Air:
Daniel de Carvalho, purtator de cuvant Wizz Air a declarat: “Wizz Air confirma ca foloseste un proces de interviu si de selectie specific companiilor aeriene, care analizeaza abilitatile tehnice si caracteristicile de personalitate ale candidatilor. Toate companiile aeriene se supun acelorasi reguli, armonizate cu reglementarile europene, cu privire la calificarea pilotilor, pregatirea, raportarea afectiunilor cronice si la inspectiile tehnice si de siguranta ale aeronavelor. Wizz Air are un istoric excelent al sigurantei si dedica un volum semnificativ de resurse si de timp pentru a se asigura ca standardele pilotilor sai sunt printre cele mai ridicate din Europa.
Mentionam ca am incercat sa contactam si reprezentantii Blue Air, insa responsabilul de comunicare nu este la birou in aceste zile.