Moartea lui "de la 9 la 5" si a zilelor libere "la ratie". Doua companii uriase isi lasa angajatii sa-si ia cat concediu vor

Dată publicare: 23-09-2014 16:18
Dată actualizare: 26-09-2014 06:54


vacanta

Doua dintre cele mai mari companii din lume sunt pe punctul de a porni o adevarata revolutie in materie de concedii ale angajatilor

Miliardarul Richard Branson a publicat recent pe site-ul companiei sale, Virgin.com, o explicatie pentru decizia pe care a luat-o recent in doua din tarile in care are afaceri.

"Fiica mea mi-a trimis un articol despre Netflix si decizia lor de a schimba politica fata de concediile angajatilor", scrie miliardarul britanic.

Totul a plecat de la angajatii Netflix care au cerut companiei sa raspunda urmatoarei provocari. Daca ei sunt solicitati in permanenta, char si in timpul, teoretic, liber si raspund la e-mail-uri si telefoane chiar si de acasa, cum poate fi cuantificat tot acest timp pierdut in continuare in interes de serviciu. Si daca acest timp nu se mai incadreaza in clasicul program "de la 9 la 5", atunci de ce trebuie sa existe reguli stricte legate de concedii?

In mod surprinzator pentru o companie atat de mare, Netflix a ales sa ii lase pe angajati sa-si ia liber atunci cand vor. Fie ca vorbim de cateva ore, zile sau saptamani. Nimeni nu mai monitorizeaza acest timp liber.

Acum, politica Netflix spune atat: "Trebuie sa ne concentram pe cum isi termina fiecare treaba, nu pe cat timp lucreaza efectiv".

Aceasta idee l-a inspirat pe Richard Branson. "E mereu interesant sa vezi cum cuvinte precum destept sau simplu descriu cele mai istete inovatii. Iar aceasta este una dintre cele mai destepte si mai simple initiative de care am auzit in ultimii ani. Am decis sa aplicam si noi aceasta idee in operatiunile noastre din Marea Britanie si Statele Unite si, daca va avea succes asa cum ne asteptam, o vom implementa si in restul teritoriilor", a anuntat miliardarul.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO