Comentariu CTP: "Nici Ceausescu nu l-ar fi pus la Cultura pe managerul acela de țâțe. Pop e un soi de robot defect de partid"

Ultima actualizare: 03-07-2017 07:11
Cristian Tudor Popescu
Pro TV

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Stirile Pro TV atat noul guvern in frunte cu Mihai Tudose, cat si schimbarile aduse de PSD planului de guvernare.

Reporter: S-a schimbat Guvernul, s-a schimbat premierul, se schimba si planul de guvernare. Se pare ca isi doresc sa elimine impozitul pe profit, sa-l inlocuiasca cu impozitul pe cifra de afaceri si vor sa introduca o taxa de solidaritate. Cum comentati?

CTP: Erezia comisa de domnul Dragnea si ai sai fata de Coranul programului de guvernare cu care au castigat alegerile este mult mai mare decat cea pentru care a fost dat afara Grindeanu. Pentru ca o gramada de lucruri apar acum, care nu au nicio legatura cu ce a fost in programul de guvernare respectat pana acum aidoma Sfintei Scripturi. Adica ce-i permis omului nu-i permis boului. In ce priveste aceste masuri, in frunte cu impozitul pe cifra de afaceri, ele constituie inceputul celei mai mari restauratii etatist-anticapitaliste si antioccidentale de dupa 1989. Acest Guvern ar fost considerat foarte bun de Nicolae Ceausescu, cu o singura exceptie: Cultura. Nici macar Nicolae Ceausescu nu l-ar fi pus la Cultura pe managerul acela de țâțe - n-am cum sa-i spun altfel. Este cel mai retrograd guvern de dupa 1989.

Reporter: Cum arata noul Guvern? 17 sunt vechi, 11 sunt noi, printre ei se regasesc apropiati ai lui Dragnea.

CTP: Este un guvern care trage Romania inapoi ca un marsarier din toate punctele de vedere. Pana acum a incercat in planul justitiei, acum o face si in plan economic. Este cel mai retrograd guvern de dupa '89. Sunt niste ministri acolo de necomentat. Adica individul ala pus la Educatie - Pop este un soi de robot bolnav, defect de partid, pus intr-unul dintre cele mai sensibile puncte ale guvernarii.  Acum se pune intrebarea: Ar fi trebui presedintele Iohannis sa se opuna acestei numiri de prim-ministru si acestui guvern? Dupa parerea mea: NU! Presedintele Iohannis a procedat corect. Acest guvern se afla in functie pentru ca asa s-a votat in decembrie. Legimitatea din decembrie continua si acum, nu s-a schimbat majoritatea parlamentara. Presedintele nu avea solutie, ce sa faca? Putea sa respinga o data. Mai mult, respingand propunerile PSD-ului n-ar fi facut decat sa-i eroizeze pe pesedisti. Ar fi sarit ca Iohannis nu ne lasa sa guvernam, ca este prelungitorul crizei. Ar fi avut aceste argumente. Iohannis procedeaza corect, lasandu-i sa guverneze. Cu ce cost? Cu costuri foarte mari pentru cei care au votat PSD-ALDE si pentru cei care nu i-au votat. Aceasta este democratia.

Reporter: Liviu Dragnea va pastori in continuare Guvernul?

CTP: Pastori e putin spus. Acesta este un guvern-marioneta tipic. Toti, nu numai acest Tudose. Sunt alesi pe spranceana. De data asta nu a mai gresit domnul Dragnea. Niciunuia nu-i va trece prin cap sa contrazica ce spune ayatollahul. Cu atat mai putin acest domn prim ministru care e acuzat pe nedept de legaturi cu SRI. Profilul lui este de colaborator al Securitatii de dinainte de 89, a securitatii batrane, ideile pe care le are care vin din national-ceausismul ranced, tarziu al sfarsitului anilor 80.

Reporter: Liviu Dragnea a spus inainte de investitura ca in sfarsit Parlamentul arata ce poate, ca de fapt asta ar fi vrut sa arate, ca Parlamentul conteaza.

CTP: Parlamentul in clipa de fata este Marea Adunare Nationala a lui Ceausescu. Pentru domnul Dragnea este tot una cu Marea Adunare. Si pentru ca opozitia este ca si inexistenta. Domunul Dragnea il foloseste cum vrea dansul. Ce observ este ca se considera atat de tare incat nici macar nu le-a comunicat celor de la ALDE ce schimbari face in programul de guvernare. ALDE se declara un partid de factura liberala si nu le-a comunicat nimic. Inteleg ca sunt uluiti. Sunt partenerii de guvernare, ar fi trebui sa se consulte cu ei. Va dati seama cat de tare se simte in acest moment domnul Dragnea?

 

 


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO