CTP, la Stirile PROTV: PSD a pierdut. Dragnea nu a avut incredere in votantii sai, i-a fost teama ca o sa defecteze unii

Dată publicare: 21-06-2017 19:35
Dată actualizare: 24-06-2017 07:03


Cristian Tudor Popescu, despre caderea guvernului ...
Cristian Tudor Popescu: Dragnea are o misiune teri...

Prezent in platoul Stirilor PRO TV, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat caderea guvernului Grindeanu dupa motiunea de cenzura depusa de PSD.

Andreea Esca: Aparent tabara Dragnea a castigat in aceasta lupta PSD impotriva PSD. Exista oare un invingator

CTP: PSD poate spune "Am infrant". Haideti sa ne uitam din exteriorul tarii, cum se vede ce s-a intamplat la noi din marile capitale. Acolo nu se stie ce inseamna aia grindeni, ponti si jieni. Se vede ca partidul de guvernamant dupa o insemnata sfortare a reusit si e foarte fericit sa-si darame propriul guvern. Se vede aceasta premiera europeana.

Andreea Esca: Si ce o se vada mai departe? Tot PSD vrea sa aduca aceiasi oameni. Ce incredere mai avem ca nu vor aduce niste oameni de care vor fi dezamagiti in 6 luni?

CTP: Se poate spune condensand intr-o fraza ce s-a intamplat astazi: Motiunea a trecut, PSD a pierdut. Dar daca motiunea cadea v-as fi spus - motiunea a cazut, PSD a pierdut. Deci PSD s-a aflat intr-o situatie lose - lose. Ganditi-va ce mesaj a dat faptul ca Dragnea nu a avut incredere in votantii sai din Parlament, in ultimul moment s-a dat ordin sa se voteze cu bile la vedere. I-a fost teama ca o sa defecteze unii, a ramas in sala cu ochiul pregatit si in plus daca facem un calcul aproximativ vedem ca cu voturile minoritatilor au lipsit niste voturi de la PSD.

Andreea Esca: Dragnea este mai puternic sau este mai slab?

CTP: Hai sa ne uitam mai intai la alegatorii PSD. Ce au votat si ce au vazut? L-au vazut pe seful PSD si pe premier pus de insusi domnul Dragnea care si-au aruncat tot felul de propozitii la care alegatorii s-au uitat. Poate ca sunt unii dintre ei care cad pe ganduri vazand ce afirmatie extraordinara a facut Dragnea: Daca am fi oferit in campanie binisorul in promisiuni nu castigam 48,5%. Extrem de corect, ca sa castigi atat trebuie sa oferi fantasmagoricul. Asta a fost problema, ca ministrul de finante a refuzat sa implementeze fantasmagoricul, pentru ca fiind un profesionist si-a dat seama ca acceptand asta produce niste dezechilibre grave si nu a vrut sa semneze asa ceva.

Guvernul asta nu era ruinator de tara, alta expresie a domnului Dragnea. Dar cand insusi el spune ca nu a fost rau, cum sa se justifice logic schimbarea in asemenea conditii a acestui guvern? E vorba de restabilirea autoritatii discretionare a domnului Dragnea in partid.

Andreea Esca: Ce o sa se intample la Cotroceni? E PSD intr-o pozitie confortabila?

CTP: Nu e deloc si vad ca se vehiculeaza numele lui Florin Georgescu ca posibil candidat. Asta e iar o hartie de inaltat zmeu. El e un om foarte serios si nu ar accepta sa vina intr-o asemenea situatie. Si doi, Georgescu nu e ceea ce ii trebuie domnului Dragnea. Asta e si problema lui Dragnea, e pus intr-o situatie teribil de grea. Va trebui sa numeasca pe cineva care nu-i iasa din cuvant, sa fie acceptabil de catre presedintele Iohannis si sa fie si o persoana capabila.

Andreea Esca: Poate opozitia sa ridice pretentii la guvernare?

CTP: Atrag atentia asupra aparitiei unui lider in opozitiei, el e vechi dar nu a ajuns in fata si anume Ludovic Orban. Este un politician experimentat cu un discurs apasat si este si meserias.


VIDEO PROTVPLUS.RO