Au renuntat la cumparaturi timp de un an. Cu cati bani au ramas doi canadieni dupa ce au decis sa isi schimbe complet viata

Dată publicare: 19-09-2014 11:43
Dată actualizare: 22-09-2014 07:01


Geoffrey si Julie

Geoffrey Szuszkiewicz, un canadian in varsta de 31 de ani, a inceput sa-si regandeasca viata dupa o atenta analiza a cheltuielilor lunare. Decizia pe care a luat-o apoi a devenit un fenomen pe internet, scrie Forbes.

"Cheltuiam atat de mult, nu reuseam sa pun nimic deoparte. Si toate erau cheltuieli pentru diverse prostii", isi incepe povestea Geoffrey. In acelasi timp, buna lui prietena Julie Phillips, cu doi ani mai tanara, ramanea fara apartament asa ca a decis sa inchirieze o camera de la Geoffrey.

La prima lor sticla de vin ca si colegi de apartament, au ajuns la o concluzie: cata nevoie au in realitate de obiectele pe care el cumpara lunar? Atunci au decis sa nu mai cumpere nimic timp de un an.

In mai putin de o saptamana, site-ul lor buynothingyear.com si contul de twitter s-au viralizat si toata lumea a inceput sa vorbeasca despre ei. Din acel moment, n-au mai avut cum sa faca pasul inapoi.

Totul s-a produs insa in etape. In primele 3 luni au renuntat sa mai cumpere haine si electrocasnice. Apoi au renuntat la servicii, n-au mai iesit la cina in oras, nu s-au mai tuns la salon si n-au mai alimentat cu benzina. Au mers pe jos sau cu bicicleta peste tot.

Pe timpul iernii, n-a mai fost la fel de usor, dar au mers mai departe. La propriu. Geoff s-a imbracat cat a putut de gros si a infruntat frigul teribil din Calgary, Alberta.

Cei doi si-au facut chiar detergent propriu, dar au trebuit totusi sa cumpere sapun de vase din comert, pentru ca varianta facuta in casa le lasa pete pe vase.

In ultima faza, incepand din iunie, urmau sa renunte sa cumpere si alimente pe care intentionau sa si le creasca singuri. Doar ca proiectul lor se incheia pe 3 august, iar sezonul de recolta incepea chiar atunci.

Cand au tras linie, surpriza a fost uriasa. Geoffrey a economisit 42,300$, iar Julie 13,800$. "Nu castig pe an cat a economisit el" explica Julie diferenta.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO