Trenul viitorului nu va mai opri la Ciulnita, ci pe orbita Terrei. Cand vei ajunge in spatiu

12-03-2012 19:24


Startram, tren spatial

Inventatorii trenurilor magnetice merg mai departe si vor sa inventeze trenul care va duce calatorii pe orbita terestra. Proiectul ar putea deveni realitate peste numai 20 de ani.

Startram (trenul spatial) se va deplasa pe orbita Pamantului, folosind o retea de cabluri care vor fi “suspendate” in aer prin levitatie magnetica.

Ambitiosul proiect va costa 60 de miliarde de dolari si ar fi gata in anul 2032. Astfel, spun creatorii sai, oamenii vor putea sa varolofice mai bine si energia solara.

In viitorul apropiat, vom putea folosi si resursele naturale care exista pe asteroizi, continua specialistii, asigurandu-ne astfel prosperitatea economica.

Tehnologia care va fi folosita la trenurile spatiale exista deja, fiind vorba de “levitatia magnetic” a trenurilor Maglev. Mai mult, trenurile vor putea transporta si marfa, la preturi mult mai reduse decat alte mijloace de transport.

In curand, orbita terestra ar putea deveni un refugiu pentru omenire, daca viata pe Terra va fi amenintata de un dezastru, scrie Daily Mail.

Un tren spatial marfar ar costa 20 miliarde de dolari si ar fi gata in numai 10 ani. Iar un tren de persoane va costa 60 de miliarde de dolari si va avea nevoie de 20 de ani pentru a fi terminat, sustine echipa de fizicieni, in frunte cu James Powell, co-inventatorul sistemului maglev.

Savantii de la NASA au analizat proiectele si le-au declarat “fezabile”. Acest program, daca va fi pus in practica, va avea finantare internationala.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO