VIDEO. Inventia care va schimba radical accidentele din trafic: airbag-ul pentru pietoni

10-03-2012 10:48


Volvo, airbag pietoni

Compania Volvo va revolutiona traficul si siguranta rutiera cu o inventie care va reduce semnificativ numarul de victime in caz de accident: airbag-ul pentru pietoni.

Cum siguranta este o preocupare importanta pentru cei de la Volvo, compania s-a gandit de data aceasta si la pietoni, nu doar la soferi.

Noul airbag este destinat sa protejeze pietonii care sunt loviti de masina, reducand semnificativ violenta impactului.

Thomas Broberg, conilierul Volvo in materie de siguranta rutiera, spune ca acest proiect ar putea deveni realitate in anul 2020.

“Dorinta noastra este ca nimeni sa nu mai moara sau sa fie grav ranit de o masina Volvo”, declara el.

Noua masina, Volvo V40, care va avea acest airbag, va dispune si de alte sisteme de siguranta deosebite: va “simti” cand impactul cu o persoana este iminent si va actiona automat franele.

De asemenea, va remarca daca soferul este obosit si ii va sugera, prin semnale specifice, sa opreasca si sa se odihneasca.

Noul model le va ajuta si pe doamnele mai putin pricepute la “temuta” parcare laterala. Masina va identifica locul potrivit si va parca singura.

Accidentele in care pietonii isi pierd viata sunt foarte numeroase. Ele reprezinta 12% din totalul accidentelor mortale din SUA, iar in cazul Chinei procentul este de 25%.
 

 

Sursa: LiveScience

VIDEO PROTVPLUS.RO