Studiu: Cometa Halley ar fi provocat foametea si epidemia de ciuma de acum 1500 de ani
Conform unui studiu american citat de Daily Mail, oamenii care au traiti in urma cu aproximativ 1500 de ani aveau toate motivele sa se teama de obiectele ceresti.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca exista o legatura intre cometa Halley si foametea care a lovit omenirea in 536 I.C. Astfel, se presupune ca aceasta cometa ar fi provocat o schimbare in biosfera pamantului, dupa ce a aruncat praf in atmosfera - fapt care a dus la racirea mediului inconjurator. Acest lucru a dus la o perioada mare de seceta, care a distrus agricultura, iar apoi ... foamete.
Ba mai mult decat atat, oamenii de stiinta cred ca acest eveniment astronomic ar putea avea o legatura stransa si cu epidemia de ciuma dintre anii 541-542 I.C., cunoscuta in istoria Europei sub numele de "Moartea neagra".
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Studiile realizate pe gheata recoltata din Greenland (o regiune autonoma din regatul Danemarcei, aflata intre Antarctica si Oceanul Atlantic), a carei perioada de datare este intre anii 533 si 540 D.C., arata ca pe Terra a cazut foarte mult praf din atmosfera in acea perioada. Aceste date pot explica racirea usoara a mediului Pamantului in anul 533 D.C., insa nu explica cum s-a ajuns brusc la o racire cu 3 sau 4 grade Celsius.
Profesorul Dallas Abbott, de la Universitatea Columbia, este de parere ca ceva foarte mare a lovit oceanul si afirma ca are si dovezi care sa-i sustina teoria. Abbot a declarat ca miezul pamantului din Greenland este plin de fosile ale unor organisme tropicale marine de dimensiuni mici.
Concluzia profesorului este ca un impact provocat de un obiect extraterestru ar fi putut distruge aceste organisme din Greenland.