Robotul care ar putea revoluționa tehnica militară, construit de un student român


Ultimul update: Marti 29 Ianuarie 2019 10:16
Data publicarii: Marti 29 Ianuarie 2019 07:56
Categorie: Stiri Stiinta

Un student de 19 ani din Galați a construit, folosind chiar și materiale reciclate, un robot care ar putea revoluționa tehnica militară.

Dispozitivul a fost conceput pentru a detecta minele antipersonal din plastic și urmează să fie omologat.

Tinerii care au lucrat la această invenție nu știu că armata română să dețină un asemenea robot.

Iar dacă armatele altor state au o astfel de tehnică, o țin secretă, spun ei.

În acest moment roboţelul a detectat mina. Aceste mine din plastic sunt extrem de periculoase pentru că, în momentul în care explodează şi schijele din plastic intra în corpul uman, acestea sunt greu de detectat. O radiografie obişnuită practic nu le observa.

Inventatorul acestui robot are 19 ani şi este student la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

George Toderașcu, student în anul al II-a, Facultatea de Inginerie: "Am văzut că mulţi soldaţi pier sau sunt grav răniţi de aceste mine foarte micuţe, care sunt realizate din plastic. Detectarea acestor mine este foarte grea, faţă de cele normale, din metal."

Tânărul face parte din Grupul Ştiinţific de Informatică Aplicată şi colegii l-au ajutat să construiască dispozitivul. Preţul materialelor folosite a fost de cel mult cinci sute de lei.

George Toderașcu, student în anul al II-a, Facultatea de Inginerie: "Platforma robotului este realizată din fier, din metal - cu materiale pe care le-am găsit la gunoi. Suporta o sută de kilograme. Lanţurile le-am luat de la o bicicletă defecta, la fel şi pinioanele. Bateria este de pe maşina domnului profesor."

Pentru aplicaţia care coordonează robotul s-a lucrat aproximativ un an.

Bogdan Marin, şef de lucrări, Facultatea de Inginerie Galaţi: "Un asemenea robot //ar putea fi telecomandat sau să decidă autonom traseul, în momentul în care se detectează în sol o anomalie din punct de vedere al semnalului achiziţionat, se declanşează alarma."

Student: "Mi se pare foarte tare ce a putut realiza. Îi ştiu talentul, îl cunosc de un an de zile, este pasionat de chestii de mecanică, se descurca cu motoare."

Robotul este în curs de brevetare, iar studenţii nu exclud existenţa unui astfel de dispozitiv în alte state.

 

Accident mortal tehnologic. Un robot umanoid a fost ucis de o mașină inteligentă Tesla
Ce ascundea de fapt un robot ”hi-tech”, prezentat ca o minune tehnologică
VIDEO PROTVPLUS.RO