Planul secret al Universitatii Yale. Cum a vrut sa repopuleze Anglia cu o rasa superioara de copii
Universitatea americana Yale a fost acuzata ca a incercat sa creeze o super rasa de copii britanici in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
In 1940, universitatea s-a oferit sa evacueze copiii personalului de la Universitatea din Oxford, dar, se pare, ca a avut un plan sinistru in spatele ofertei aparent umanitare.
Exista temeri ca liderii unei miscari din cadrul Universitatii Yale au lansat invitatia pentru ca planuia sa repopuleze Anglia devastata de razboi cu o rasa superioara de copii, superdotati intelectual.
Jonathan Freedland, un jurnalist britanic, care a studiat evenimentele din acea perioada, a lansat ipoteza conform careia s-a urmarit protejarea a 125 de copii proveniti din familiile elitelor academice britanice, pentru ca erau vazuti ca fiind noua clasa conducatoare din regat.
Cand a aparut amenintarea invaziei naziste, Universitatea din Yale a trimis scrisori la Oxford si Cambridge, lansandu-le oferta de a-si evacua copii si a-i aduce in Statele Unite.
Oferta a fost primita si, astfel, 125 de copii ai personalului de la Oxford si 35 de mame au plecat pe 8 iulie 1940 de pe aeroportul din Liverpool, spre New Haven, Connecticut, unde este Universitatea Yale.
Copiilor le-au lipsit parintii, dar s-au acomodat foarte bine la noua lume, mai cu seama ca au vazut ca sistemul american de invatamant era mai putin rigid decat cel britanic. S-au intors in tara dupa cinci ani.
Ann Spokes-Symonds, care a fost evacuata impreuna cu fratele ei mai mic, a descris calatoria ca o “camaraderie intre oameni educati” care a “creat legaturi intre doua universitati prestigioase”.
Juliet Hopkins, care a fost, de asemenea, evacuata, s-a intrebat ulterior daca intentia Universitatii din Yale nu a fost doar aceea de a le salva gena. “Yale a inaintat oferta doar catre universitatile din Oxford si Cambridge, ceea ce se poate interpreta ca fiind un privilegiu pentru o clasa speciala”.
In perioada de dinaintea razboiului, ideea ca societatea ar trebui sa atinga scopul de a imbunatati calitatea materialului uman era foarte populara, iar intelectualilor li s-a cerut sa aiba mai multi copii, in timp ce oamenii cu educatie precara nu erau incurajati sa procreeze.
Asta sugereaza ca in acea perioada Yale a fost prinsa intr-o idee care este foarte apropiata de nazism.
Sursa: Pro TV
Etichete: cambridge, al doilea razboi mondial, oxford, universitatea yale,
Dată publicare:
13-02-2012 08:52